SKADD: To av politimennen ble alvorlig skadd. Her er politiet utenfor huset til den mistenkte 49-åringen. / AFP PHOTO / Nicolas Armer / Germany OUT
SKADD: To av politimennen ble alvorlig skadd. Her er politiet utenfor huset til den mistenkte 49-åringen. / AFP PHOTO / Nicolas Armer / Germany OUTVis mer

Skutt under politiaksjon:

Fire tyske politibetjenter skutt av høyreekstremist. - Reichsbürger blir ikke avvist som en gruppe «galninger»

- Vi må undersøke bevegelsen nærmere. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske myndigheter opplyser om at fire politibetjenter ble skutt i Georgensgmünd, nær Nürnberg, onsdag formiddag. Den mistenkte 49-åringen har sterk tilknytning til den høyreekstreme gruppen Reichsbürger, ifølge tysk politi.

En talsperson for politiet forklarer at hendelsen fant sted i det politiet rykket ut for å beslaglegge 49-åringens våpen, som følge av at mannen hadde nektet å delta på en pliktig våpenkontroll. Politiet fant 30 våpen etter å ha gjennomsøkt huset, skriver britiske The Independent.

Kritisk skadd

Politiet fant mistenkte på et soverom, hvor han skjøt mot dem igjennom en lukket dør. Fire av dem ble skadd. En ble skutt tre ganger og hasteoperert, tilstanden er fortsatt kritisk. En annen ble skutt i armen. De to siste kom ut av det med mindre kuttskader.

Reichsbürger betyr «rikets borgere» og er en del av en høyreekstrem bevegelse. Gruppen kjemper fortsatt for «Det tredje riket», som eksisterte under andre verdenskrig, og knytter seg til sin egen selverklærte regjering, kjent som KRR.

I august var også et annet medlem av gruppen innblandet i en skyteepisode, da politiet utførte en utkastelsesordre i hjemmet hans i delstaten Sachsen-Anhalt, melder NTB.

Advarte mot nynazister

Allerede i september advarte tyske myndigheter mot grupperte nynazister, som er forberedt på å bruke vold i protest mot den tyske asylpolitikken. Den bayerske innenriksministeren, Joachim Herrmann, var klar på at tyske myndigheter ikke undervurderer medlemmene i Reichsbürger

- Vi må undersøke bevegelsen nærmere. Reichsbürger blir ikke undervurdert som en gruppe «galninger». Det er tydelig at disse menneskene er villige til å yte vold mot politiet, sa Herrmann på en pressekonferanse, ifølge Independent.