Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire uker ekstra i varetekt

Lommemann-siktet får brev og besøkskontroll likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede 55-åringen i lommemann-saken vil prøve å skaffe seg alibier hvis han blir løslatt fra varetekt, mener Borgarting lagmannsrett.Politiet fikk fullt medhold i sin anke over fengslingskjennelsen mot den 55 år gamle bergensmannen som er siktet i lommemann-saken, melder NTB.

Den siktede i Lommemann-saken ble i Follo tingrett forrige mandag idømt fire nye uker i fengsel.

Politiet ba om fire nye uker med brev- og besøkskontroll basert på den samme siktelsen som i forrige runde, men fikk det ikke som de ville. Det er ikke lenger fare for bevisforspillelse, konkluderte retten ved dommer Harald B. Anderssen da.

Anket dommen

55-åringen fikk i ankebehandlingen forlenget varetektsfengslingen med fire uker. Han blir underlagt brev- og besøkskontroll i hele perioden, men får tilgang til mediene, ifølge kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett.

Follo tingretts vurdering av etterforskningen av de elleve forholdene 55-åringen er siktet for under fengslingsmøtet for en uke siden, tilsa at det ikke var noen fare for at han kom til å ødelegge beviser hvis han hadde blitt løslattLagmannsretten uenig
Lagmannsrett i diametralt uenig og mener det er sannsynlighetsovervekt for at han kan komme til å skaffe seg alibi for de seks sakene i siktelsen det ikke knyttes DNA-beviser til.

Han er siktet for sju tilfeller av seksuell omgang med små gutter, og fire tilfeller av forsøk på seksuelle omgang med barn. Politiet mener imidlertid at han kan knyttes til over 150 overgrepssaker og jobber nå med å avhøre fornærmede, vitner og den siktedes bekjentskapskrets.

Politiet forsøker også å rekonstruere mannens reisevirksomhet over store deler av landet, og er i kontakt med forretningskontakter både innenlands og utenlands.


Nekter å bidra
Selv nekter mannen å bidra på noen måte til etterforskningen. Han vil ikke delta i en personkonfrontasjon, og vil ikke la seg avhøre av politiet. Han mener også det er meningsløst med en fotokonfrontasjon, der fornærmede plukker ut en angivelig overgriper fra en mengde bilder av forskjellige personer.

55-åringens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, mener den store oppmerksomheten saken har fått i mediene, blant annet ved at det er blitt publisert bilder og fantomtegninger av ham, ødelegger muligheten for en rettferdig behandling.

ANKET OG FIKK MEDHOLD: Påtaleansvarlig for politiet, Jorid Kile Berg og Politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo tingrett forrige mandag.
ANKET OG FIKK MEDHOLD: Påtaleansvarlig for politiet, Jorid Kile Berg og Politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo tingrett forrige mandag. Vis mer

Lagmannsretten er kritisk til 55-åringens holdning og mener faren for bevisforspillelse øker når mannen selv ikke vil gi politiet opplysninger om sitt sosiale og forretningsmessige kontaktnett.
(NTB)

<B>LOMMEMANNEN:</B> Den antatte Lommemannen (55) har ennå ikke forklart seg for politiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media