Fire uker for 15-åring

En 15 år gammel gutt er varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med voldtekten på Haugerud i Oslo i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo forhørsrett ble det i dag avgjort at 15-åringen som er siktet for å ha voldtatt en 11-åring på Haugerud onsdag vil bli fengslet i fire uker.

- Vi vil forsøke å få gutten overført til en annen institusjon enn fengsel, sier politiadvokat Sven Røer. - Men min erfaring er at barnevernet har små ressurser til denne typen institusjonsplasser. Det er imidlertid ingen tvil om at både retten, politiet og forsvarer vil gjøre sitt for å få gutten over i en annen situasjon så fort som mulig.

Reaksjoner i nærmiljøet

Røer sier at det har vært sterke reaksjoner på voldtekten i nærmiljøet der både 15-åringen og den elleve år gamle jenta er bosatt. Ifølge Røer frykter 15-åringen for reaksjoner fra nærmiljøet.

Den siktede 15-åringen har erkjent de faktiske forholdene omkring voldtekten sist onsdag, men har erkjenner ikke straffeskyld.

Tok betenkningstid

Advokat Åse Haukaas Gjerde representerte siktede i forhørsretten i dag.

- Vi har tatt betenkningstid, sier advokat Haukaas Gjerde. - Vi vil sammen med siktede vurdere om vi skal påkjære avgjørelsen, og vi vil bestemme oss i løpet av kvelden.

Haukaas Gjerde understreker at det er en tøff opplevelse for en så ung gutt å sitte i fengsel, men at gutten har en stor familie som vil følge han opp. Siktede hadde følge av sin far til fengslingsmøtet i dag.

- Jeg kommer til å presse mye på for å få en annen ordning enn varetektsfengsling, sier Haukaas Gjerde.