Fire uker i varetekt for drapssiktet 25-åring

Mannen samtykker til fengslingen, men erkjenner ikke straffeskyld.

4 UKER VARETEKTSFENGSEL: En person ble knivstukket og drept i en leilighet på Jar i Bærum mandag kveld. En 25-åring har nå samtykket til 4 ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud. Politiet ønsker ikke å utdype hva som skal være foranledningen til knivstikkingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
4 UKER VARETEKTSFENGSEL: En person ble knivstukket og drept i en leilighet på Jar i Bærum mandag kveld. En 25-åring har nå samtykket til 4 ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud. Politiet ønsker ikke å utdype hva som skal være foranledningen til knivstikkingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 25 år gamle mannen som er siktet for drapet på en 32 år gammel mann på Jar i Bærum, har samtykket til 4 ukers fengsling med brev- og besøksforbud.

- Vi ønsket fire ukers varetektsfengsling fordi mannen i utgangspunktet er sikta for forsettelig drap, vi ønsker å ha ham tilgjengelig for avhør, og ønsker ikke at han skal snakke med andre før vi har fått etterforsket saken fullt ut, sier  politioverbetjent Dag Eirik Ekeli i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Mannen har akseptert fengslingen som dermed blir ordnet gjennom en såkalt kontorforretning:

- Det ligger ingen skylderkjennelse i dette, men han forstår at saken er alvorlig og at politiet trenger tid til å etterforske saken, sier mannens forsvarer, Knut A. Øvergaard.

- Det er vanskelig for ham: han har fysiske mèn og dette er selvsagt en psykisk belastning for ham. Det han har vært igjennom er veldig traumatisk. Vi vil følge opp, og se om det er mulig å få psykologhjelp, sier Øvergaard til Dagbladet.

25-åringen oppsøkt selv legevakten for å få behandling for knivstikk han ble påført i knivkampen med avdøde. Politiet sier de ikke utelukker at han kan ha handlet i selvforsvar.

Øvergaard sa til Dagbladet i går at bakgrunn for drapet var en misforstått spøk:

- En spøk som ble misforstått, ble utgangspunktet for en slåsskamp, sier mannens forsvarer, Knut A. Øvergaard til Dagbladet.

- Han beskriver en opplevd nødssituasjon. Han erkjenner å stå bak knivskadene, men dette skjedde i en setting der han fryktet for sitt eget liv, sier forsvareren.

Unntatt offentlighet Politibetjent Ekeli vil ikke gå noe nærmere inn på motiv for drapet:

- Opptakten til drapet er noe difust for oss. Det var en hendelse som medførte en krangel hvor to personer trakk kniv. Vi vil ikke gå ut med mer enn dette fordi vi ønsker å snakke med to vitner, forklarer Ekeli.

Fengslingskjennelsen er unntatt offentligheten:
- Vi ønsker ikke detaljer ut i offentligheten før vi har snakket med disse, sier Ekeli.

En mann og en kvinne som er etterlyst som vitner i saken har ikke meldt seg for politiet.

Politiet kjenner identiteten til en av de to, men ber publikum om tips.

Den siktede 25-åringen sier han ikke kjenner de to.

Mannen, som opprinnelig er fra India, skal ha kjent avdøde i et par måneder.