Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire uker i varetekt

Den bedragerisiktede Finance Credit-gründeren Trond Kristoffersen har fått fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Han påkjærte kjennelsen på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelsen fra dommerfullmektig Frode Hanssen kom etter et rekordlangt fengslingsmøte i Oslo tingrett som begynte tirsdag og først ble avsluttet sent onsdag ettermiddag.

Hovedargumentet i kjennelsen er at det vil være stor fare for bevisforspillelse dersom Kristoffersen slipper ut av varetekt. Retten peker blant annet på at Kristoffersen kastet disketter han fant, til tross for at disse kunne være interessante bevis for politiet.

- Falske dokumenter

De fleste verdiene i boet til Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen er bundet opp i selskapet Yaar Investments Ltd. som er registrert på Kristoffersens 20-årige datter som eneeier. Derm ed skal det holdes utenfor boet, ifølge forsvarer Tor M. Kindem.

Kristoffersen skal også ha skrevet ut to gavebrev til trusten Ella Porat, registrert i skatteparadiset British Virgin Islands, et på 12,5 millioner kroner og et på 14 millioner kroner. Som begunstigede av fondets midler er Trond Kristoffersen selv, og hans tre døtre, oppført.

Økokrim tok beslag i en rekke dokumenter på Kristoffersens PC under en ransakelse i hans hjem før sommeren. Der gjorde etterforskerne funn de mener beviser at den siktede forsøkte å tilbakedatere dokumenter til tiden før Finance Credit gikk konkurs. Det omfatter blant annet gavebrevene på til sammen flere titall millioner kroner.

- Retten viser i denne sammenheng til Kristoffersens forklaring for retten om at han har printet ut, undertegnet og fått vitner til å undertegne gavebrev i mai eller juni 2003. Gavebrevene er datert 15. august 1999. Uavhengig av Kristoffersens hensikter med hensyn til bruk av dokumentene, foreligger det, ut ifra hans egne forklaring, skjellig grunn til mistanke om at han har produsert falske dokumenter, heter det i kjennelsen.

Skylder en halv milliard

Førstestatsadvokat Morten Eriksen mener på sin side at Kristoffersen med overføringene fra seg selv til Yaar og Ella Porat, unndrar verdier fra boet.

Dette synet støttes av bobestyreren som forsøker å samle verdiene i konkursen etter Trond Kristoffersen. Konkursboet har nå gått til rettslige skritt i kampen for å få midler ut av Yaar Investments.

- Vi krever eiendomsretten til eiendommen, og krever retten til aksjene i Yaar Investment. Vi tror det må være midler noe sted, når vi ser hvordan Trond Kristoffersen iherdig kjemper mot oss, sier advokat Andreas Christensen som sitter i bostyret.

Foreløpig har bostyret kartlagt verdier bundet opp i en luksusvilla på Snarøya i Bærum som Trond Kristoffersen kjøpte for 14 millioner kroner i 1999, to leiligheter i London og en bankkonto på Isle og Man med drøyt 10 millioner kroner. Leilighet ene i London arbeider bobestyreren med å selge, men innbo til en nyverdi av om lag 700.000 kroner er stuet vekk på et lager.

Men det er langt til mål. Ifølge bobestyreren har Trond G. Kristoffersen totalt 504 millioner kroner i krav rettet mot konkursboet sitt.

- Ville ikke eie

- Det har vært et stort sprik mellom det Trond Kristoffersen har rådet over og det han har oppgitt at han eide. Han har jobbet iherdig med å hindre tilgang til verdier for boet, sa Eriksen i sitt avslutningsinnlegg.

Under sin prosedyre i det rekordlange fengslingsmøtet onsdag bestred Kindem dette.

- Trond Kristoffersen er en person som ikke vil eie noe. Det han har fått, har han gitt til familien sin. Dette er helt lovlig, sa Kindem til dommerfullmektig Frode Hansen.

Retten tok heller ikke hensyn til at det var sykdom i familien til Kristoffersen, noe hans forsvarer Tor Martin Kindem pekte på i sitt avslutningsinnlegg.

(NTB-Peter Talos)

<B>FIRE NYE UKER:</B> Førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim fikk onsdag medhold i at Trond Kristoffersen blir holdt varetektsfengslet i fire nye uker. På bildet Kristoffersen og hans kone Yaa i en rettspause tirsdag.