Fire uker i varetekt

Den bedragerisiktede Finance Credit-gründeren Trond Kristoffersen har fått fire nye uker med brev- og besøkskontroll. Han påkjærte kjennelsen på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjennelsen fra dommerfullmektig Frode Hanssen kom etter et rekordlangt fengslingsmøte i Oslo tingrett som begynte tirsdag og først ble avsluttet sent onsdag ettermiddag.

Hovedargumentet i kjennelsen er at det vil være stor fare for bevisforspillelse dersom Kristoffersen slipper ut av varetekt. Retten peker blant annet på at Kristoffersen kastet disketter han fant, til tross for at disse kunne være interessante bevis for politiet.

- Falske dokumenter

De fleste verdiene i boet til Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen er bundet opp i selskapet Yaar Investments Ltd. som er registrert på Kristoffersens 20-årige datter som eneeier. Derm ed skal det holdes utenfor boet, ifølge forsvarer Tor M. Kindem.

Kristoffersen skal også ha skrevet ut to gavebrev til trusten Ella Porat, registrert i skatteparadiset British Virgin Islands, et på 12,5 millioner kroner og et på 14 millioner kroner. Som begunstigede av fondets midler er Trond Kristoffersen selv, og hans tre døtre, oppført.

Økokrim tok beslag i en rekke dokumenter på Kristoffersens PC under en ransakelse i hans hjem før sommeren. Der gjorde etterforskerne funn de mener beviser at den siktede forsøkte å tilbakedatere dokumenter til tiden før Finance Credit gikk konkurs. Det omfatter blant annet gavebrevene på til sammen flere titall millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer