Fire uker varetekt for 20-åring

En 20 år gammel mann ble i dag varetektsfengslet i fire uker, siktet for overlagt drap etter at den 24 år gamle studenten Bernt Christian Vegard Thon Reppe fra Moelv ble skutt på nattklubben Snorre Kompagniet i Oslo natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De fire ukene er gitt med brev og besøksforbud, og den siktede mannen får heller ikke tilgang til massemedier. Politiet begjærte 12 ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud, fire av dem også med medieforbud. Retten ga ikke medhold i dette, men mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha begått overlagt drap.

Seks timer

Partene satt hele seks timer bak lukkede dører før kjennelsen ble lest opp ved 19-tiden. Først etter at fengslingsmøtet var godt i gang ble det klart at 20-åringen, som er norsk statsborger av pakistansk opprinnelse, var avhengig av tolk. Ifølge politiet har han bodd i Norge siden 1990.

Etter fengslingsmøtet innrømmet politiadvokaten, Sven T. Røer, at det var en glipp at tolken ikke var på plass da fengslingsmøtet startet ved 13-tiden.

- Hele forhandlingen ble tidkrevende fordi alt må oversettes. Vi er skuffet over at vi ikke nådde fram med begjæringen om 12 uker, men godt fornøyd med at vi fikk medhold i siktelsen, sier Røer.

20-åringen erkjenner verken overlagt eller forsettlig drap. Forsvareren begjærte ham løslatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer