Fire uker varetekt for Munch-siktet

Oslo-mannen (37) varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 37-åringen ble pågrepet på fredag, mistenkt for å ha vært sentral i planleggingen av og organiseringen av Munch-ranet. Den antatte bakmannen ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 13 i dag.

Oslo-mannen ble ilagt fire ukers varetektsfengsel med brev- og besøksforbud. Han får heller ikke tilgang til medier i perioden, og to av ukene skal han sitte i isolasjon.

- Uforstående

37-åringen nekter straffskyld.

- Han er overrasket over å bli varetektsfengslet og stiller seg uforstående til siktelsen, sier mannens forsvarer Marius Dietrichson til Dagbladet.no.

Aktor Morten Hojem Ervik ønsket å holde dagens rettsmøte for lukkede dører av hensyn til den videre etterforskningen, og fikk gjennomslag for det.

- Det dreier seg om en alvorlig siktelse, om grovt ran av Munch-malerier. Etterforskningen mot siktede er i en tidlig fase. Retten tar derfor påtalemyndighetens begjæring om lukkede dører til følge, sa dommer Geir E. Grindhaug.

Tre siktet

MUNCH-RANET: De to ranerne som var inne på Munch-museet frakter bildene inn i en ventende fluktbil. En tredje mann venter ved bilen. Foto: SCANPIX
MUNCH-RANET: De to ranerne som var inne på Munch-museet frakter bildene inn i en ventende fluktbil. En tredje mann venter ved bilen. Foto: SCANPIX Vis mer

37-åringen er den tredje som pågripes og siktes i forbindelse med ranet av Munch-maleriene. Petter Tharaldsen (33), som også medvirket i ranet på Aker Brygge, er siktet for å ha deltatt i selve ranshandlingen, mens en Østfold-mann (37) er siktet og varetektsfengslet for medvirkning. Politiet mener han kan settes i forbindelse med ranernes fluktbil.

Maleriene «Madonna» og «Skrik» ble stjålet fra Munch-museet i Oslo 22. august i fjor. Bildene er fortsatt ikke kommet til rette.