Fire uker varetekt i asyl-drapet

En 22 år gammel asylsøker fra Georgia er fengslet for fire uker i forbindelse med drapet ved Movegen asylmottak på Nesna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 32 år gammel asylsøker fra Somalia ble funnet drept ved mottaket første nyttårsdag. 22-åringen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap samme dag.

Et par timer før somalieren ble funnet drept, var 22-åringen blitt behandlet for kuttskader i en hånd av ambulansepersonell. Da 22-åringen ble behandlet, oppdaget verken ambulansepersonellet, eller politiet som ble utkalt, noe uvanlig, og returnerte derfor fra stedet.

I kjennelsen fra Rana tingrett i Mo i Rana begrunnes varetektsfengslingen med fare for bevisforspillelse. Det heter også at det er sannsynlighetsovervekt for at 22-åringen har utført drapet han er siktet for. De to første ukene er asylsøkeren ilagt brev- og besøksforbud.

22-åringen har ikke erklært seg straffskyldig, og begjærte seg løslatt i torsdagens fengslingsmøte. Hans advokat, Olaf Fjalstad, sier til NTB at de nå vil vurdere om kjennelsen i tingretten skal påkjæres til lagmannsretten.

Beboerne ved Movegen asylmottak er evakuert mens tre etterforskere fra Kripos foretar tekniske undersøkelser på åstedet.

(NTB)