Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire uker varetekt

25-åringen som er siktet for drapet på June Lise Eilertsen i Kopervik fredag ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ba om fire uker varetektsfengsling da mannen ble framstilt i Karmsund forhørsrett i Haugesund i ettermiddag. Den 25 år gamle mannen, som bor i Kopervik, motsatte seg varetektsfengsling. Han har tatt betenkningstid, og vil vurdere å påkjære kjennelsen, opplyser forsvareren, advokat Kristin Barth Larsen til NTB.

- Han tar dette svært tungt og er veldig nedbrutt, sier Barth Larsen.

Nekter skyld

25-åringen nektet å forklare seg for politiet da han ble pågrepet. Først søndag kveld, da advokat John Christian Elden kom til Haugesund, valgte mannen å la seg avhøre av politiet. Han forklarte at han ikke var på åstedet fredag morgen da Eilertsen ble drept ved boligen sin.

- Det er årsaken til at han motsatte seg varetektsfengsling, sier Barth Larsen fra Eldens kontor.

25-åringen er i psykisk ubalanse og er sterkt medisinert. Han har fått psykiatrisk hjelp etter at han ble pågrepet fredag. Barth Larsen mener likevel det foreløpig er forsvarlig å holde mannen varetektsfengslet.

- Men hans tilstand vil bli fortløpende vurdert, sier Barth Larsen.

25-åringen har hatt psykiske problemer, og har tidligere vært innlagt for dette.

Vitner

June Lise Eilertsen ble funnet drept i oppgangen utenfor leiligheten sin i Kopervik på Karmøy tidlig fredag morgen. Det var en av naboene som varslet politiet. Et vitne observerte en mann som forlot den samme oppgangen samme morgen. Signalementet av mannen førte politiet til den 25 år gamle mannen.

Han ble pågrepet i morens hus fredag ettermiddag, bare 150 meter fra boligblokken på Stangeland der drapet hadde funnet sted.

June Lise Eilertsen døde av ytre skader. Politiet er fremdeles tilbakeholden med opplysninger om drapet. Årsaken er at mannen nekter skyld, opplyser lensmannsfullmektig Bjarne Skådel ved Karmøy lensmannskontor. Kvinnen blir mandag obdusert ved Gades Institutt i Berge, og Skådel venter en foreløpig obduksjonsrapport i morgen.

(NTB)

Hele Norges coronakart