Fire ukers varetekt etter dødsulykke

Den siktede 23-åringen hevder at sjåføren i ulykkesbilen skyldte ham penger. Han skal ha gått løs på bilen med balltre før den ville biljakten -som endte med dødsfall. 23-åringen ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen er tidligere dømt for vold og våpensalg til nynazister som har vært siktet for attentat mot samfunnstopper.

Mannen er siktet for forsettlig legemsbeskadigelse med døden til følge og ble framstilt for varetekt i Hadeland og Land forhørsrett i dag. Han ble varetektsfengslet i fire uker, i tråd med politiets begjæring.

Hans 22 år gamle medsiktede er innlagt på psykiatrisk sykehus, og politiet får derfor ikke avhøre ham.

23-åringen satt seks timer i avhør i går, og avhørene har fortsatt i dag. Ifølge mannens advokat, Øystein Storrvik, erkjenner 23-åringen ikke straffskyld.

- Kort fortalt har min klient forklart at han møtte på en fyr som han ville snakke med. Han kjørte av gårde i en bil, og min klient sier at han kun var interessert i å få stoppet denne bilen, men så gikk alt over styr, sier Storrvik til NTB.

En død - to skadde

Ifølge VG har mannen innrømmet at sjåføren i ulykkesbilen skyldte ham et mindre pengebeløp. På Shell-stasjonen skal han ha knust bilruta med balltre. 23-åringen forteller videre at han var passasjer i bilen, som ifølge politiet kan ha presset ulykkesbilen av veien. En 27-årig mann omkom, og en 29-årig mann og en 27 år gammel kvinne ble lettere skadd.

Ulykken skjedde like før klokka 03.30 natt til lørdag. I går ettermiddag meldte 23-åringen seg for politiet.

- Han er sjokkert over det som skjedde. Det var utenfor hans forutsetninger. Han er selvsagt veldig lei seg, sier Storrvik.

Politiet har ikke tatt stilling til hvor mange ukers varetekt de vil be om. Maksimumsstraffen for lovbruddene han er siktet for er 11 års fengsel.

Vanket med høyre-ekstreme

23-åringen ble i 1998 dømt til 10 måneders fengsel for omfattende våpensalg til nynazister og for legemsbeskadigelse mot to antirasister. Han ble dømt for å ha vært i besittelse av til sammen 16 våpen. Noen av kundene ble seinere siktet for å ha planlagt attentat mot norske samfunnstopper, melder Aftenposten.

Begge de siktede er godt kjent av politiet. Det samme er den omkomne 27-åringen, og en av politiets teorier er at hendelsen er et oppgjør i et kriminelt miljø. Under rettssaken i 1998 vedgikk 23-åringen at han var tilknyttet det høyre-ekstreme miljøet på Ringerike.