Fire ukers varetekt for de to bombesiktede

En 36 år gammel kvinne og en 32 år gammel mann som er siktet for bombeeksplosjonen i Slemmestad i Buskerud lørdag, ble mandag i Drammen tingrett varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av ukene er med restriksjoner. Begge påkjærte varetekten. De to er siktet for grovt skadeverk etter at en bombe eksploderte i kjelleren på et næringsbygg i Slemmestad i Røyken lørdag morgen.

- De to nekter enhver befatning med eksplosjonen. Vi vil foreløpig ikke ut med hva vi mener knytter de to til saken, men vi har nå en klar tanke om et motiv, sier politiadvokat Ingunn Hodne i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Mannen og kvinnen, som er søsken, ble pågrepet søndag ettermiddag etter vitneavhør. Hodne sier at det fortsatt gjenstår flere avhør av vitner, sikring av elektroniske spor og at de må avvente resultatene av de tekniske undersøkelsene til Kripos.

Eksplosjonen lørdag morgen var så kraftig at vinduer, dører og lettvegger ble blåst i biter. 20 vinduer i et nabohus ble knust. Bygget inneholdt et bilverksted, en leilighet, et lager i kjelleren, et trykkeri/reklamebyrå og en religiøs menighet. En familie på fem, deriblant to barn på henholdsvis et halvt år og tre år, bodde i leiligheten. Ingen ble fysisk skadd.

(NTB)