Fire ukers varetekt for knivstikking på åpen gate

Mann (25) siktet for drapsforsøk på eks-kone (30).

VARETEKTSFENGSLET: Den 25 år gamle mannen som erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld, etter at han skal ha knivstukket sin eks-kone (30) fredag, ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett i dag. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
VARETEKTSFENGSLET: Den 25 år gamle mannen som erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld, etter at han skal ha knivstukket sin eks-kone (30) fredag, ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett i dag. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): 25-åringen som er siktet for drapsforsøk etter at han har erkjent å ha knivstukket sin tidligere kone (30) flere ganger i ryggen og låret på fredag, ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett i dag.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld etter siktelsen om drapsforsøk. Det var aldri hans intensjon å drepe henne, sa mannens forsvarer, advokat Erling Mehus til Dagbladet tidligere i dag.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører. Forsvareren ønsker ikke å kommentere møtet utover slutningen om fire ukers varetekt.

Tiltalt for legemskrenkelse
Mannen skal etter planen møte i Oslo tingrett i juni, tiltalt for vold mot den samme kvinnen i tidsrommet sommeren 2006 og desember 2007. Han skal blant annet ha slått kvinnen i magen mens hun var gravid og ha brutt besøksforbudet han var ilagt overfor kvinnen.

Mannen ble ilagt fortsatt besøksforbud i august i fjor som utløper i august i år. Dermed brøt også siktede besøksforbudet da han skal ha angrepet og knivstukket den 30 år gamle kvinnen på fredag.

Nå spørs det om den kommende rettssaken vil gjennomføres.

- Det kommer veldig an på fornærmedes tilstand. Hun er hardt skadet etter knivstikkingen på fredag. Vi har hatt en kort samtale med henne, men hun er på ingen måte avhørt ferdig ennå, sa politiadvokat Kari Kirkhoren i oslopolitiet til Dagbladet tildligere i dag.

Ønsker samvær med barn
Flere personer var vitne til hendelsen. Også kvinnens lille datter var tilstede i krysset Trondheimsveien/Herslebsgate der hendelsen skjedde.

Det er mannens kamp om samvær til denne jenta som er sakens kjerne, ifølge mannens forsvarer.

- Han har kjempet for dette i et og halvt år nå og det har bygd seg opp en enorm frustrasjon hos min klient, sa Mehus før i dag.

Etter det Dagbladet får opplyst er ikke mannen oppført som jentas far i Folkeregisteret.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med politiadvokat Kari Kirkhoren etter fengslingsmøtet i dag.