Fire ukers varetekt for Millehaugen

Forbud mot aviser og TV, og full isolasjon første to uker.

Politiet har pågrepet og siktet drapsdømte Stig Millehaugen  for forsettlig drap på en 28-årig lederskikkelse i den kriminelle gjengen Young Guns i Oslo mandag kveld. Her  Millehaugen under en ankesak i Oslo tingrett i 2004.
Arkivfoto:  Lise Åserud / SCANPIX

ARKIV  -- se stoff fra ntb innenriks 20. januar 2009
Politiet har pågrepet og siktet drapsdømte Stig Millehaugen for forsettlig drap på en 28-årig lederskikkelse i den kriminelle gjengen Young Guns i Oslo mandag kveld. Her Millehaugen under en ankesak i Oslo tingrett i 2004. Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX ARKIV -- se stoff fra ntb innenriks 20. januar 2009 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stig Bergquist, mer kjent under sitt gamle navn Millehaugen, ble som ventet varetektsfengslet for fire uker.

Retten begrunner varetekten med faren for at siktede kan påvirke vitner, og skaffe seg alibi, samt skjellig grunn til mistanke.

Millehaugen får brev og besøksforbud og får heller ikke lov til å lese aviser eller se på norsk TV under varetekten. «Avisene synes å drive egne undersøkelser parallelt med politiets etterforskning.  Slik informasjon kan gi siktede grunnlag for å tilpasse egen forklaring», heter det i kjennelsen.

Han skal imidlertid få lov til se utenlandsk TV, og ellers etermedia hvor det ikke er fare for at han skal kunne få informasjon om sin egen sak.

De første to ukene av varetektsfengslingen er han i tillegg ilagt fullstendig isolasjon. Rettens begrunnelse er at han ellers kan påvirke personer utenfor fengselet inndirekt gjennom andre innsatte, eller få informasjon fra media som kan føre til at han tilpasser forklaringen sin.

Behandlingen av varetektsfengslingen ble behandlet for lukkede dører. Heller ikke pressen fikk være til stede. Men før media ble kastet på døra, tok Stig Millehaugen ordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer