Politiet har pågrepet og siktet drapsdømte Stig Millehaugen  for forsettlig drap på en 28-årig lederskikkelse i den kriminelle gjengen Young Guns i Oslo mandag kveld. Her  Millehaugen under en ankesak i Oslo tingrett i 2004.
Arkivfoto:  Lise Åserud / SCANPIX

ARKIV  -- se stoff fra ntb innenriks 20. januar 2009
Politiet har pågrepet og siktet drapsdømte Stig Millehaugen for forsettlig drap på en 28-årig lederskikkelse i den kriminelle gjengen Young Guns i Oslo mandag kveld. Her Millehaugen under en ankesak i Oslo tingrett i 2004. Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX ARKIV -- se stoff fra ntb innenriks 20. januar 2009Vis mer

Fire ukers varetekt for Millehaugen

Forbud mot aviser og TV, og full isolasjon første to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stig Bergquist, mer kjent under sitt gamle navn Millehaugen, ble som ventet varetektsfengslet for fire uker.

Retten begrunner varetekten med faren for at siktede kan påvirke vitner, og skaffe seg alibi, samt skjellig grunn til mistanke.

Millehaugen får brev og besøksforbud og får heller ikke lov til å lese aviser eller se på norsk TV under varetekten.

«Avisene synes å drive egne undersøkelser parallelt med politiets etterforskning.  Slik informasjon kan gi siktede grunnlag for å tilpasse egen forklaring», heter det i kjennelsen.

Han skal imidlertid få lov til se utenlandsk TV, og ellers etermedia hvor det ikke er fare for at han skal kunne få informasjon om sin egen sak.

De første to ukene av varetektsfengslingen er han i tillegg ilagt fullstendig isolasjon. Rettens begrunnelse er at han ellers kan påvirke personer utenfor fengselet inndirekt gjennom andre innsatte, eller få informasjon fra media som kan føre til at han tilpasser forklaringen sin.

Behandlingen av varetektsfengslingen ble behandlet for lukkede dører. Heller ikke pressen fikk være til stede. Men før media ble kastet på døra, tok Stig Millehaugen ordet.

- Tror du jeg dreper en fyr og drar tilbake til overgangsboligen og blir arrestert som en idiot i gangen?!

- Et råd til dere i media: Gå etter han derre NN (anonymisert av Dagbladet.no). Forfølg ham, det er han som sitter med sannheten, sa Millehaugen og siktet til politiets hovedvitne, en 29 år gammel mann som skal ha vært tilstede i bilen da drapet skjedde.

Også Millehaugen forsvarer Morten Furuholmen ber politiet etterforske drapsvitnet.

- Det er åpenbart at to personer har stått overfor hverandre her i en slags duell, sier han til Dagbladet.no