Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire ukers varetekt i pedofilisaken

Aktor begjærte fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll for en 53-åring som er siktet i pedofilisaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommer Anne Buer tok aktoratets ønske om lukking av fengslingsmøtet til følge. Buer sa at etterforskningen tilsier at saken går for lukkede dører.

- Det er også et særskilt behov for å beskytte vitner i saken, sa Buer.

Aktor i saken er politiinspektør Jorid Kile Berg. Hun fortalte før fengslingsmøtet at hun ønsket fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll.

Saksdokumenter

53-åringen blir forsvart av advokat Tor Erling Staff. Han kom inn i saken sist fredag, da politiet pågrep fem personer.

Staff sa til pressen at han var oppgitt over at saken er blitt forhåndsprosedert i mediene. Han fikk overlevert de siste dokumentene i saken like før rettsmøtet startet.

- Jeg fikk siktedes forklaring i saken først nå, og har ikke særlig forståelse for å forsvare en mann ut fra papirer jeg ikke kjenner, sa Staff til NTB like før rettsmøtet startet.

Fire siktet

Politiet slo fredag til samtidig mot fem menn. En av dem er løslatt og sjekket ut av saken.

Hovedmannen i pedofiliringen skal være en 54 år gammel tannlege som er bosatt i Follo-distriktet. I tillegg er en 60 år gammel lærer fra Hordaland pågrepet og varetektsfengslet for fire uker.

En lærer fra Oslo og en pensjonert rektor i 70-årene ble også pågrepet, men den siste er sjekket ut av saken. Siden den påståtte hovedmannen er bosatt i Follo-området, er de øvrige siktede også framstilt for varetektsfengsling i dette politidistriktet.

Filippinske gutter

De fire skal være siktet for å ha misbrukt filippinske gutter under 14 år i over 20 år blant annet i Norge og i Manila på Filippinene. Ifølge TV 2 kom Kripos på sporet av det som kan være en pedofiliring for ti år siden da en irsk pastor på Filippinene slo alarm. Etterforskningen skal ha blitt igangsatt for ett år siden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media