Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire ukers varetekt

Begge de siktede etter drapet på 26 år gamle Trond Martin Reistad er varetektsfengslet i fire uker. Hovedsiktede, en 21 år gammel mann, hevder han handlet i nødverge og motsatte seg ikke fengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens 21-åringen har vedgått at det var han som skjøt Reistad på Tonsenhagen torg tirsdag ettermiddag, nekter 19-åringen for å ha deltatt i drapet. Ifølge forsvareren, Joar Berg Henjum fra Advokatfirmaet Staff, nekter hans klient enhver befatning med saken, men innrømmer at han var til stede da skuddene ble avfyrt.

- Min klient ser på seg selv kun som vitne til hendelsen. Han erkjenner ingen form for straffskyld, men forstår at terskelen er lav for å bli varetektsfengslet i slike saker, sier Henjum.

Advokaten er overbevist om at politiet kommer til å frafalle siktelsen om medvirkning til forsettlig drap før saken når rettssalen.

Lukkede dører

Politiet fikk medhold i kravet om lukkede dører da fengslingsmøtet ble behandlet i Oslo tingrett.

21-åringen samtykket allerede torsdag kveld i varetektsfengsling og avgjørelsen om fengsling ble foretatt som kontorforretning. I likhet med sin medsiktede må han tilbringe de neste fire ukene i varetekt, hvorav to uker med full isolasjon og to med brev - og besøksforbud.

21-åringen motsatte seg torsdag å bli avhørt av politiet om drapet fordi han skal være i sterk psykisk ubalanse. Nye forsøk på avhør vil tidligst skje over helgen.

Ulike teorier

Politiadvokat Tor Henning Knudsen var forsiktig med å kommentere saken etter at fengslingsmøtet var avsluttet. Etterforskningen etter det brutale drapet som skjedde midt i boligområdet på Tonsenhagen tirsdag ettermiddag, pågår fortsatt for fullt. Svært mange var vitner til drapet, og politiet har fortsatt mange personer som må avhøres. Knudsen vil ikke spekulere i hva drapet skyldes.

Den hovedsiktede har gjennom sin forsvarer Tor Erling Staff sagt at han følte seg truet av den drepte 26-åringen, og at han ikke planla å drepe ham. Politiadvokaten bekrefter at politiet arbeider med å kartlegge hva som kan være motivet bak drapet, men at det ennå ikke er klarlagt.

- Vi arbeider etter flere teorier. En av dem er uenighet i forbindelse med narkotika eller som etterspill etter straffbare handlinger de har vært involvert i sammen, sier Knudsen.

Samme forsvarervalg

Politiet er redd etterforskningen etter Årvoll-drapet kan bli truet fordi begge de siktede i saken har valgt Advokatfirmaet Staff til å forsvare dem. Under fengslingsmøtet mot 19-åringen fredag ettermiddag framsatte Knudsen en begjæring om at en av de to siktede må få oppnevnt en advokat fra et annet firma. Påtalemyndigheten mener det er uheldig at samme firma representerer begge og at det kan skade etterforskningen.

- I tillegg skal enhver siktet ha et fullgodt, objektivt forsvar. Påtalemyndigheten mener det er utilrådelig at samme firma representerer de to siktede, men det er dommeren og advokatens etiske sans som best vurderer dette, sier Knudsen til NTB.

- Vi mener dette ikke er et problem så lenge jeg har den nødvendige avstanden til min kollega. Ellers kan det bli problematisk, sier Henjing i en kommentar til politiadvokatens skepsis.

Henjing er ansatt i Advokatfirmaet Staff og forsvarer den siktede 19-åringen. Tor Erling Staff er oppnevnt som forsvarer for 21-åringen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media