Fire ulykker, fire døde

To av de omkomne kjørte motorsykkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gårsdagen ble en svart dag i sommerens ulykkesstatistikk; til sammen fire mennesker døde i fire ulike ulykker på forskjellige steder i landet.

To av de omkomne kjørte motorsykkel.

MC mot personbil

På Kjeller ved Lillestrøm i Akershus omkom en mann i midten av 20-åra momentant da motorsykkelen han kjørte, traff en personbil i sida i stor fart.

- Meldingen om ulykken kom inn klokka 20.01, og én person døde på stedet, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

De to som satt i bilen, ble lettere skadd og kjørt til Akershus universitetssykehus.

Operasjonslederen vil foreløpig ikke si noe om identiteten til noen av de involverte i ulykken, men innsatsleder Svein Arne Åsheim bekreftet opplysningene overfor rb.no tidligere på kvelden.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men teknikere fra Biltilsynet har vært på åstedet og gjort undersøkelser. Ifølge operasjonsleder Hallås skal flere vitner avhøres.

ÉN DREPT, TO SKADD: Motorsyklisten i 20-åra døde momentant, mens de to i personbilen ble skadd i denne ulykken på Kjeller i Akershus. Til sammen fire mennesker mistet livet i ulike trafikkulykker i går. Foto: DAN ÅSEN HANSEN
ÉN DREPT, TO SKADD: Motorsyklisten i 20-åra døde momentant, mens de to i personbilen ble skadd i denne ulykken på Kjeller i Akershus. Til sammen fire mennesker mistet livet i ulike trafikkulykker i går. Foto: DAN ÅSEN HANSEN Vis mer

Til rb.no sier flere vitner at bilen var i ferd med å svinge av riksvei 120 da ulykken skjedde.

To kjørte av veien

Omtrent samtidig, i Leirfjord i Nordland, døde en 22 år gammel kvinne på stedet da hun kjørte av en sidevei til riksvei 17 med bil. Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent, ifølge hblad.no.

Tidligere på dagen, i 16.50-tida, ble ei 16 år gammel jente drept da hun kjørte av veien med lett motorsykkel og traff en stolpe. Også denne ulykken har ukjent årsak, melder NTB.

I Ål i Hallingdal omkom føreren av en traktor da kjøretøyet skled baklengs og tippet rundt.

- Det er ingenting som tyder på annet enn at dette er annet enn en tragisk ulykke, sier operasjonsleder Thov Torsrud ved Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Sommeren høysesong

Ifølge Trygg Trafikk er sommeren årets desiderte høysesong for motorsykkelulykker; i løpet av de tre sommermånedene omkommer over halvparten av alle som dør i motorsykkelulykker på et helt år.

Fire ulykker, fire døde

- Dette skyldes at det er da det er flest sykler ute på veiene, på grunn av det gode været og de gode forholdene. Det er ikke nødvendigvis farligere å kjøre motorsykkel om sommeren enn ellers, opplyste kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk til Dagbladet.no i juni.

Øyen har følgende råd til motorsyklister i sommertrafikken:

- Tilpass kjøringen og farten etter forholdene. Spesielt viktig er det å bli sett i trafikkbildet; mange bilførere har vanskelig for å få øye på motorsykler i trafikken.

ÅRSAKEN UKJENT: Politiet vet ennå ikke årsaken til kollisjonen mellom personbilen og motorsykkelen, men øyenvitner forteller at bilen var i ferd med å svinge av riksveien da ulykken skjedde.
KRAFTIG SAMMENSTØT: Skadene på bilen vitner om en svært kraftig kollisjon og høy fart.
KUNNE IKKE REDDES: Store styrker rykket ut etter ulykken, men motorsyklisten døde på stedet.