Fire ungdommer dømt etter blind vold på hjemmefest i Oslo

Tre menn og en kvinne i 18-19-årsalderen er i Oslo tingrett dømt for vold mot fire andre ungdommer under et fest på Hellerud i Oslo i august 2018.

DØMT: Fire tidligere ustraffede ungdommer måtte møte i Oslo tingrett i slutten av juni. Nå er alle fire dømt til samfunnsstraff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DØMT: Fire tidligere ustraffede ungdommer måtte møte i Oslo tingrett i slutten av juni. Nå er alle fire dømt til samfunnsstraff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fire ungdommene kom alle unna uten alvorlige fysiske skader.

Likevel ble fire andre tiltalt for grov vold. Bakgrunnen er at volden skjedde uprovosert og at den ble begått av flere i fellesskap. I tillegg ble voldshendelsene filmet, som førte til at to av de tiltalte ble dømt for medvirkning. De to andre er dømt for selve volden.

Voldshendelsene skjedde under en fest i en privatbolig 25. august i fjor. Den mest alvorlige volden mot en 19-åring skal ifølge dommen ha hatt som påskudd at han snakket med en ekskjæreste til en venn av to av de tiltalte voldsutøverne. 19-åringen ble tildelt flere slag og spark, ble lagt i bakken og han fikk deretter helt øl over seg, mens de to andre filmet det hele.

Alle fire tiltalte har erkjent at de var med på ugjerningene, og de uttrykte i Oslo tingrett at de angret på det som skjedde, skrev Nettavisen før det falt dom i saken.

I dommen heter det at filmingen var en sentral del av voldsbruken og bildetaking og filming av slike hendelser er alvorlig.

- Deling av bilder og filmer er et økende samfunnsproblem, særlig i ungdomsmiljøer, skriver retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer