Fire ungdommer til sykehus etter overdose

En telefon fra en bekymret forelder kan ha reddet livet til en 15 år gammel jente og tre gutter i alderen 14-20 år fra Sykkylven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene ble mandag kveld fraktet til Ålesund sykehus etter at politiet rykket ut. De fire hadde fått i seg en livstruende mengde tabletter.

- Grunnen til at vi rykket ut, var at en forelder til en av ungdommene ringte oss og uttrykte bekymring over at ungdommen hadde endret oppførsel og ikke vært hjemme på en stund, forteller politibetjent Linda Hansen i Sykkylven til Dagbladet.no.

Ifølge politiet hadde de fire fått i seg så store mengder tabletter at det kunne kostet dem livet om de ikke hadde blitt fraktet til sykehuset. Ungdommene hadde ikke selv tilkalt medisinsk hjelp før politiet dukket opp.

Politiet vil ikke overfor Dagbladet.no opplyse om hva slags piller ungdommene hadde fått i seg. Ifølge Sunnmørsposten og Nettavisen skal det dreie seg om beroligende medikamenter.

- Det jeg kan opplyse om nå, er at det ikke dreier seg om tabletter som står på narkotikalista, sier poiltijurist Lindis Nyland til Dagbladet.no.

Ungdommene befant seg hjemme hos en av dem, sammen med en femte person. Alle de fire er nå skrevet ut fra sykehuset, og vil i løpet av den nærmeste tiden avhøres av politiet.