Fire unge gutter døde - sjåfør tiltalt

- Psykisk terror, sier moren til en av de døde guttene.

MISTET SØNNEN: Mamma Elenor Idh og sønnen Emil Idh (16), som omkom sammen med tre andre gutter i bilulykken ved Sörfors i mai. Foto: Privat
MISTET SØNNEN: Mamma Elenor Idh og sønnen Emil Idh (16), som omkom sammen med tre andre gutter i bilulykken ved Sörfors i mai. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

31. mai omkom fire gutter på 16 år i en trafikkulykke i Sörfors, i Västernorrlands län, nord i Sverige.

Sjåføren blir nå tiltalt ved Sundsvall tingrett for grov uaktsomhet i trafikken, grovt forårsaket en annen persons død og grovt forårsaket kroppsskade, melder Aftonbladet.

- Sjåføren har vært grovt uaktsom og vist åpenbar likegyldighet mot andres liv, skriver aktor.

Kjørte i 200 km/t med én hånd

Ulykken skjedde på en mindre vei rett utenfor Sörfors da bilen kom ut av veibanen og havnet i et skogholt. Den 19 år gamle sjåføren kjørte i opptil 200 kilometer i timen med bare ei hånd på rattet, ifølge tiltalen.

- Jeg kan med tungt hjerte informere om at fire 16-åringer har mistet livet, sier områdesjef for lokalpolitiet, Josef Wiklund, på en pressekonferanse i etterkant av ulykka.

Det var seks personer i bilen da ulykka inntraff. Fire av dem, alle 16 år gamle gutter, omkom, mens sjåføren og en 14 år gammel jente overlevde.

Sistnevnte ble utsatt for livstruende skader.

- Den 14-årige kvinnelige passasjeren fikk hjernehinneblødning, sjokkskader i hjernen, brudd i hodeskallen og en skade i livmorhalsen. I tillegg pådro hun seg flere brudd på ryggvirvlene, sjokkskader i hjertet og lungene, skader på milten, flere brudd i bekkenet og i bena, indre blødninger og hudskader, skriver avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer