Fire unge liv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Den fryktelige bilulykken i går morges, der fire russ fra Åsnes i Hedmark mistet livet, har gjort et sterkt inntrykk landet rundt. Ulykken er den alvorligste av en rekke denne våren. Vi vet ennå ikke hva som var årsaken til ulykken, og ulykker skjer på veiene uavhengig av om det er russ involvert. Men ulykken er en påminnelse om at russefeiring ikke bare er fest og glede.
  • Dagens russefeiring er i stor grad knyttet til bil og musikk. Mange av bilene er ikke i førsteklasses stand, og sjåførene er ikke erfarne. Omstendighetene rundt bilkjøringen kan være uryddig, uten at det betyr at det blant russen f.eks. er mer promillekjøring enn blant bilbrukere flest. Enkelte steder har man også gitt russen opplæring i trafikksikkerhet, og flere planlegger slike kurs. Det, sammen med mer kritisk gjennomgang av biler og busser russen bruker, er viktige bidrag til å hindre fatale ulykker i en periode av livet da de unge skal markere overgangen til voksenlivet og større frihet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer