Fire utenlandske «misjonærer» pågrepet i Libya

Mistenkt for å være kristne misjonærer, ifølge Libyas sikkerhetsmyndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De ble pågrepet torsdag på et forlag hvor de fikk trykket flere tusen bøker som oppfordret til konvertering til kristendommen, sier Hussein Bin Hmeid i sikkerhetstjenesten i landet til Al Jazeera.

Ifølge den svenske avisen Expressen ble de fire pågrepet onsdag da libysk politi aksjonerte mot en bygning der det bor utenlandske lærere.

Hmeid opplyser at misjonering er forbudt i Libya. 40.000 bøker med kristent budskap skal ha blitt beslaglagt i operasjonen.

- Vi er et 100 prosent muslimsk land, og slike handlinger påvirker vår nasjonale sikkerhet, forklarer Hmeid, som sier de pågrepne er en egypter, en sørafrikaner, en sørkoreaner og en svenske.

Ifølge det svenske utenriksdepartementet har den svenske statsborgeren det etter forholdene bra.

- Vi avhører dem fortsatt og overleverer dem til libysk etterretningsmyndighet om noen dager, sier Hmeid til Al Jazeera uten å gi noen videre opplysninger.

Det var i byen Benghazi, som ligger øst i landet, at opprøret mot Muammar Gaddafi startet i februar 2011. Og den påfølgende borgerkrigen endte med at Gaddafi, som hadde vært landets leder gjennom mer enn 40 år, ble tatt til fange og drept av opprørere 20. oktober i fjor.

(NTB)