Fire varetektsfengsles for P-hus drapet i Oslo

Alle de fire som er siktet for drapet på en 44 år gammel mann i et P-hus på Grønland i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker.

FUNNET HER: En mann ble funnet død i Grønlands Torg P-Hus natt til tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FUNNET HER: En mann ble funnet død i Grønlands Torg P-Hus natt til tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De fire som er siktet for drap eller medvirkning til drap, på en 44-åring som ble funnet død i et parkeringshus på Grønland i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Det avgjorde Oslo tingrett fredag kveld, melder NTB.

Det var natt til tirsdag at en 44 år gammel norskvietnameser ble funnet drept i sin egen BMW i parkeringshuset på Grønlands Torg. Han ble oppdaget av en vekter.

Ni personer er siktet i saken. Det er imidlertid bare fire personer som framstilles for fengsling i Oslo tingrett klokka 13 i dag.

Siktelsen mot to av de andre utvides, ifølge politiet.

- Vi mener de har bistått etterpå for å unndra eller skjule noe, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Tre av de drapssiktede skal være en norsk-vietnamesisk kvinne, en norsk-vietnamesisk mann og en norsk mann. To av dem skal være samboere.

- De siktede er i familie eller i samme omgangskrets. De er hovedsakelig norsk-vietnamesere. Bare en er etnisk norsk. Jeg vil ikke kalle noen dem kjenninger av politiet, sier Metlid.

- Ble advart 44-åringen skal i dagene før drapet ha blitt advart om at noe kunne skje ham, og at han måtte være på vakt. Advarselen skal være knyttet opp mot miljøet rundt en mann i 30-årene som drapsofferet i fjor vinter ble frikjent for å ha forsøkt å drepe.

Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer