FUNNET HER: En mann ble funnet død i Grønlands Torg P-Hus natt til tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FUNNET HER: En mann ble funnet død i Grønlands Torg P-Hus natt til tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Fire varetektsfengsles for P-hus drapet i Oslo

Alle de fire som er siktet for drapet på en 44 år gammel mann i et P-hus på Grønland i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire som er siktet for drap eller medvirkning til drap, på en 44-åring som ble funnet død i et parkeringshus på Grønland i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Det avgjorde Oslo tingrett fredag kveld, melder NTB.

Det var natt til tirsdag at en 44 år gammel norskvietnameser ble funnet drept i sin egen BMW i parkeringshuset på Grønlands Torg. Han ble oppdaget av en vekter.

Ni personer er siktet i saken. Det er imidlertid bare fire personer som framstilles for fengsling i Oslo tingrett klokka 13 i dag.

Siktelsen mot to av de andre utvides, ifølge politiet.

- Vi mener de har bistått etterpå for å unndra eller skjule noe, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Tre av de drapssiktede skal være en norsk-vietnamesisk kvinne, en norsk-vietnamesisk mann og en norsk mann. To av dem skal være samboere.

- De siktede er i familie eller i samme omgangskrets. De er hovedsakelig norsk-vietnamesere. Bare en er etnisk norsk. Jeg vil ikke kalle noen dem kjenninger av politiet, sier Metlid.

- Ble advart 44-åringen skal i dagene før drapet ha blitt advart om at noe kunne skje ham, og at han måtte være på vakt. Advarselen skal være knyttet opp mot miljøet rundt en mann i 30-årene som drapsofferet i fjor vinter ble frikjent for å ha forsøkt å drepe.

Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.