Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire vitner etterlyst

To gutter og to jenter kan ha sett Hedda og drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag valgte politiet å gå ut og etterlyse fire personer som befant seg på gangveien mellom utestedet Meieriet og folkehøgskolen, der Hedda ble funnet drept. Et vitne har sett fire personer på gangveien mellom klokka 02 og 03 på natta, ifølge politiadvokat Knut Broberg.

- Det dreier seg om to gutter og to jenter. En av jentene hadde lys jakke, de andre tre hadde mørk jakke, sier Broberg. Ungdommene befant seg på gang- og sykkelstien i retning folkehøgskolen.

Politiet har allerede prøvd å få kontakt med de fire ungdommene på forskjellige måter, men uten å lykkes.

- Vi har prøvd en stund å spore dem. Det er ikke noe mistenkelig i at de ikke har kontaktet oss, det kan være at de selv ikke synes de har sett noe viktig, sier politiadvokaten.

Han vil ikke si noe om hvilket vitne som har sett de fire eller om politiet betrakter vitnet som troverdig.

- Jeg har ikke noen kommentar om hvilke betraktninger vi gjør oss.

Fremdeles mangler politiet vitneobservasjoner for den siste delen av veien mellom Sogndal sentrum og folkehøgskolen. Broberg ønsker kontakt med alle som beveget seg ute drapsnatten, selv om folk selv tror at de ikke sitter på viktig informasjon.

Det er ennå ikke kommet svar på DNA-analysene som politiet venter på.

- Det er mulig at vi får svar i morgen, men vi kommer neppe til å gå ut med det, sier Broberg. Politiet er fortsatt svært interessert i å komme i kontakt med folk som oppholdt seg i sentrum etter klokka 00.45 drapsnatten.

DREPT:</B> Hedda Karterudseter ble bare 19 år. På fredag ble hun begravet hjemme i Telemark.
SETT PÅ MEIERIET:</B> Hedda og den etterlyste 35-åringen ble sett mellom dette utestedet og folkehøgskolen der Hedda bodde. Politiet mangler observasjoner for de siste meterne opp til skolen og etterlyser nå fire vitner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media