Fire voldtektsmenn jages

KRISTIANSAND (Dagbladet): Fire unge voldtektsmenn av latinamerikansk eller spansk opprinnelse jages av politiet for kidnapping og serievoldtekt mot en 15-årig skolejente fra Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen ble forrige fredag kveld brutalt dratt inn i en personbil i Grovikveien på Hånes i Kristiansand. Jenta fikk bind for øynene og ble kjørt til et ukjent sted der hun skal ha blitt utsatt for gjentatte overgrep.

- Mest sannsynlig deltok fire menn under gjennomføringen av voldtekten, sier politiinspektør Ole Hortemo til Dagbladet.

Etterpå ble 15-åringen dumpet på sørsiden av Color Lines ferjeterminal i Kristiansand sentrum, ikke langt fra statuen av kong Olav.

Sjokkerte politifolk

Garvede politifolk er rystet over saken som har topp prioritet ved Kristiansand politistasjon.

- Det er klart dette har vært en svært traumatisk opplevelse for jenta. Hun har folk rundt seg og har fått tilbud om hjelp og oppfølging, opplyser Hortemo.
Trass intens etterforskning er det lite som tyder på at politiet står foran noe umiddelbar oppklaring av saken.

- Vi er svært interessert i opplysninger fra publikum. Selv tilsynelatende små og uvesentlige detaljer kan i den store sammenhengen vise seg å bli avgjørende, sier Hortemo.

Ville ikke anmelde

Den 15 år gamle skolejenta hadde i utgangspunktet ikke lyst til å fortelle noen om det angivelige overgrepet. Etter hvert forsto personer som står henne nær at hun hadde vært utsatt for en traumatisk opplevelse.

Politiet ble foreløpig orientert sist onsdag, mens jenta lot seg avhøre torsdag. Samme kveld gjennomførte politifolk dør-til- dør-aksjon på Hånes. Så vidt Dagbladet forstår ble det ikke avdekket særlig mange nye opplysninger under denne spørreaksjonen.

Ford Sierra

15-åringen har forklart at mennene snakket gebrokkent, og at de også brukte spanske eller latinamerikanske ord.

Jenta er helt sikker på at mennene kjørte en firedørs Ford Sierra av eldre modell. Politiet ønsker ikke å binde seg kategorisk til bilmerket og nøyer seg med å etterlyse en lys grå personbil.

- Vi vil svært gjerne få tips dersom noen har opplevd henvendelser fra folk i en slik bil, sier politiinspektør Hortemo.