Fireåring død av E. coli

Fikk nyresvikt med komplikasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En fire år gammel gutt fra Oslo døde i går ettermiddag på Barneintensiv avdeling ved Ullevål universitetssykehus.

Oslo-gutten ble innlagt på søndag, sier informasjonsrådgiver Alf T. Bøhler ved Ullevål Universitetsykehus til Dagbladet.no.

Væskelekkasje

Avdelingsoverlege Jens Grøgaard ved Ullevål Universitetsykehus sier til Dagbladet.no at det var væskelekkasje til vitale organer som var den endelige dødsårsaken.

- Barn blir vanligvis lagt inn tidlig når de er syke. Det var ganske klart at gutten hadde nyresvikt, så behandlingen startet det første døgnet. Det er sjelden toppen av sykdommen er nådd når barnet legges inn, og det siste døgnet økte symptomene, sier Grøgaard.

- Det hører til sykdommen at det blir væskelekkasje til vitale deler av kroppen. Desverre gikk det ikke an å kontrollere dette. Væskelekkasjen utvikler seg i alle organer, som bukhule, brysthule og hjerne. Lekkasjen påvirker hjerte og sirkulasjonen, noe som gjør at det blir uforenlig med liv.

Fireåringen var det åttende barnet som ble lagt inn med symptomer på nyresykdommen hemolytisk-uremisk syndrom, men E. coli-bakterien er bare påvist i fire av barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer