Fireåring død av E. coli

Fikk nyresvikt med komplikasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fire år gammel gutt fra Oslo døde i går ettermiddag på Barneintensiv avdeling ved Ullevål universitetssykehus.

Oslo-gutten ble innlagt på søndag, sier informasjonsrådgiver Alf T. Bøhler ved Ullevål Universitetsykehus til Dagbladet.no.

Væskelekkasje

Avdelingsoverlege Jens Grøgaard ved Ullevål Universitetsykehus sier til Dagbladet.no at det var væskelekkasje til vitale organer som var den endelige dødsårsaken.

- Barn blir vanligvis lagt inn tidlig når de er syke. Det var ganske klart at gutten hadde nyresvikt, så behandlingen startet det første døgnet. Det er sjelden toppen av sykdommen er nådd når barnet legges inn, og det siste døgnet økte symptomene, sier Grøgaard.

- Det hører til sykdommen at det blir væskelekkasje til vitale deler av kroppen. Desverre gikk det ikke an å kontrollere dette. Væskelekkasjen utvikler seg i alle organer, som bukhule, brysthule og hjerne. Lekkasjen påvirker hjerte og sirkulasjonen, noe som gjør at det blir uforenlig med liv.

Fireåringen var det åttende barnet som ble lagt inn med symptomer på nyresykdommen hemolytisk-uremisk syndrom, men E. coli-bakterien er bare påvist i fire av barna.

Nytt tilfelle

FIREÅRING DØDE: Her, på Ullevål universitetssykehus, døde fireåringen i går ettermiddag av komplikasjoner etter nyresvikt. Foto: Scanpix
FIREÅRING DØDE: Her, på Ullevål universitetssykehus, døde fireåringen i går ettermiddag av komplikasjoner etter nyresvikt. Foto: Scanpix Vis mer

Ullevål Universitetsykehus fikk inn et nytt tilfelle igår og har nå tre barn innlagt med nyrevsikt.

Avdelingoverlege Grøgaard sier til Dagbladet.no at situasjonen er stabil for alle tre.

Mattilsynet slo alarm etter at seks barn ble innlagt med nyresvikt, med mulig E. coli-smitte i slutten av februar.