Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fireåring døde etter å ha fjernet mandlene

Saken blir gransket av Statens helsetilsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fire år gammel gutt døde i slutten av april, ti dager etter at han fikk fjernet mandlene. Saken blir gransket av Statens helsetilsyn.

Legen som utførte operasjonen på fire år gamle Armin Faramarzi, sier til VG at han ikke vil kommentere saken ennå.

- Jeg er blitt rådet av Legeforeningen til ikke å kommentere denne saken før Helsetilsynets behandling er over. Jeg forstår at det stilles spørsmål om denne saken, men jeg vil vente med å kommentere den, sier han.

Armin Faramarzi ble født i Norge i 2011, ikke lenge etter at familien kom fra Iran som asylsøkere. Han døde torsdag forrige uke, ti dager etter inngrepet 18. april, melder TV 2.

Statens helsetilsyn har nå opprettet en tilsynssak mot legen både i forbindelse med denne saken og en annen lignende sak hos den samme legen.

- Vi ble varslet om at det oppsto alvorlige komplikasjoner som ledet til et dødsfall og at et annet barn ligger alvorlig skadd på et sykehus etter å ha vært gjennom en mandeloperasjon, sier direktør Jan Fredrik Andresen til VG.

Han sier legen ikke har fått noe forbud mot å fortsette sin praksis inntil videre, men at han ikke utfører lignende operasjoner.

Også politiet er koblet inn i saken. Oslo politidistrikt bekrefter overfor avisen at de har opprettet en undersøkelsessak mot legen.

- Det er grusomt, og det verste som pårørende og meg som lege, kan oppleve, sier legen til VG.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart