Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fireåring dømt til livstid i Egypt

Ifølge dommen drepte han fire personer og truet politifolk da han var ett år gammel.

VOKTER RETTEN: En politimann vokter Egypts høyesterett i Kairo. Egypt har hatt militærstyre siden 2013, og rettssystemet blir kritisert for å være undertrykkende og vilkårlig. Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters / NTB Scanpix
VOKTER RETTEN: En politimann vokter Egypts høyesterett i Kairo. Egypt har hatt militærstyre siden 2013, og rettssystemet blir kritisert for å være undertrykkende og vilkårlig. Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En egyptisk fireåring er dømt til livstid i fengsel for fire drap, åtte drapsforsøk, hærverk og trusler mot politifolk. Alle forbrytelsene skjedde ifølge dommen da han var ett år gammel, skriver den britiske avisa The Independent.

Fireåringen var ikke til stede i retten da livstidsdommen mot ham ble avsagt tirsdag. Han er en av 115 personer som ble dømt samtidig for forbrytelser som skjedde på nyåret 2014.

- Leste ikke sakspapirene Guttens advokat sier til den israelske avisa Jerusalem Post at navnet hans havnet på lista over tiltalte ved en feil. Men dommeren mottok aldri fødselsattesten, som viser at han er født i september 2012.

Advokaten forklarer at det var egyptiske sikkerhetsstyrker som la til fireåringens navn på lista. Siden ble saken overført til en militær domstol.

- Dette beviser at dommeren ikke har lest sakspapirene, sier han.

- Gærninger En annen advokat uttaler at det ikke fins noen rettferdighet i Egypt.

- Logikken begikk selvmord for en stund siden. Egypt styres av en gjeng gærninger, sier han til den israelske avisa.

Dommen mot fireåringen kommer ett år etter at en blind mann ble dømt for å ha skutt en politimann.

Turbulent Egypt har hatt turbulente år etter at den mangeårige presidenten og i praksis eneherskeren Hosni Mubarak ble kastet under den arabiske våren i 2011. Mubaraks demokratisk valgte etterfølger, Mohamed Mursi fra Det islamske brorskap, ble selv kastet i 2013, og landet har siden hatt militærstyre under president Abdel Fatah al-Sisi.

Sisi-regimet slår hardt ned på dissidens, og rundt 40 000 personer sitter for tida fengslet på politisk grunnlag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram