Fireåring fra Grimstad satt i fengsel i Thailand

Da den 31-årige Grimstad-mannen ble tatt for besittelse av narkotika på ferieturen i Thailand, satte politiet både ham og hans fireårige sønn i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag reiste sosialsjef Vidar Gabrielsen i Grimstad kommune til Thailand for å få gutten hjem.

- Det har vært en veldig traumatisk opplevelse for gutten. En slik opplevelse gjør noe med et barn, og det ville aldri skjedd i Norge, det er helt klart, sier Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Ifølge Gabrielsen skal fengselet de to ble plassert i før helgen ha hatt en svært dårlig hygienisk standard. Faren ble mandag løslatt mot 14.000 kroner i kausjon, betalt av familien. Både far og sønn befinner seg nå på hotell i Phuket.

Ifølge Gabrielsen, som har hatt jevnlig kontakt med 31-åringen, skal det ikke være store forseelsen mannen ble pågrepet for.

- Hva som skjer videre i forholdet far og barn avhenger av hva faren faktisk har gjort. Ifølge de opplysningene vi har nå, er det ikke veldig dramatisk. Men det blir gjort dramatisk i det landet han er i, sier Gabrielsen.

Gabrielsen har med seg en representant for guttens barnehage til Thailand, og fireåringen vil bli tatt hånd om av besteforeldrene når han kommer tilbake til Grimstad til jul.

- Det ser ut som vi får en god utgang på saken. Hvis det skulle oppstå komplikasjoner, har vi god kontakt med ambassaden. Når han kommer hjem, har vi et opplegg for ham med folk som er glad i ham, sier Gabrielsen.

(NTB)