Fireåring hadde pistol med til barnehagen

En fire år gammel gutt i Oklahoma tok med seg en ladd pistol i barnehagen. Til alt hell ble det dødelige våpenet funnet før det gikk galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At den .38 kalibers pistolen var ladd med særlig farlige kuler, egnet til å gjøre maksimal skade ved treff, ble ikke akkurat sett som noen formildende omstendighet. Ifølge politiet i Putnam City, en forstad av Oklahoma City, trodde den lille gutten at det dreide seg om en lekepistol.

Det dødelige våpenet hadde han funnet under senga til foreldrene, lagt i sin lille ransel sammen med en annen lekepistol, før han intetanende troppet opp i barnehagen 25. oktober. Etter at han begynte å vifte med lekepistolen, undersøkte en av lærerne i barnehagen ranselen og fant til sin store forskrekkelse også en ekte pistol.

- Det er skremmende at slikt kan skje, og det var svært heldig at våpenet straks ble funnet, sier David Klaassen, en talsmann for barnehagen.

Nå er den fire år gamle gutten utvist i ett år, som et resultat av det Klaassen betegner som barnehagens «null toleranse» når det gjelder våpen.

(NTB)