Fireåring i respirator etter kjøttsmitten

Nytt Gilde-slakteri skal undersøkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fire år gammel jente fra Gudbrandsdalen ligger i respirator på Rikshospitalet etter å ha spist taco med Gilde-kjøtt, skriver Aftenposten.

Jenta har alvorlig nyresvikt, og ble i helgen overført fra sitt lokale sykehus til Ullevål universitetssykehus, og videre til Rikshospitalet.

I følge Aftenposten ligger jenta i respirator, noe sykehuset verken vil bekrefte eller avkrefte.

Flere slakteri sjekkes

Nok et Gilde-slakteri skal undersøkes for smitte av E.coli-bakterien som har gjort flere barn alvorlig syke.

Gildes slakteri på Otta i Oppland skal også testes for smitten. Dette slakteriet får inn storfe fra de samme områdene som slakteriet på Rudshøgda, som allerede er undersøkt, melder NRK.

Seks barn er blitt alvorlig syke med nyresvikt. Hos to av barna er det påvist smitte av E.coli-bakterien.

Fireåringen på Rikshospitalet er den som er hardest rammet etter utbruddet, og tilstanden hennes beskrives som alvorlig, men stabil.

Leter etter syke dyr

Tre andre barn ligger på Ullevål universitetssykehus i Oslo hvor de får dialysebehandling, skriver Aftenposten.

Sannsynligvis har barna fått i seg smitten fra kjøttdeig produsert hos Gilde. Men den farlige bakterien er ennå ikke funnet i slakteriet på Rudshøgda eller i kjøttdeig som er testet.

Samtidig starter undersøkelser for å finne hvilket gårdsbruk som eventuelt har sendt E.coli-infiserte dyr til slakteriet. Det er flere hundre gårder i det aktuelle området, og det er foreløpig uvisst hvordan undersøkelsene skal foregå.

Fredag ble kjøttdeig og annen deig med storfekjøtt med produksjonsnummer 103 inndratt fra butikkene. Testene vil trolig bli klare tirsdag. Prosessen ble forsinket fordi man i begynnelsen testet for feil bakterietype.

I RESPIRATOR: Ei fire år gammel jente ligger i respirator på Rikshospitalet etter å ha spist taco med kjøttdeig fra Gilde.
UNDERSØKES: Flere slakterier skal nå undersøkes for smitte. Flere hundre gårsbruk er også i søkelyset for å finne ut hvor dyrene med E.coli-bakterien kommer fra.