Fireåring skjøt bestevenn (6)

NEW YORK (Dagbladet): Seksårige Carlos Gilmer var død da ambulansen kom fram til Westhampton Drive i Greensboro i North Carolina. Han var skutt i nakken av sin fireårige lekekamerat. Carlos seksårsfødselsdag ble hans siste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fireåringen gikk ut for å leke videre etter at han skjøt sin bestevenn med en pistol. Våpenet lå i en veske i vennens hus.

Da skuddet falt, var Carlos gudmor, Beulah Lindsay, i andre etasje der hun hengte opp dekorasjoner til fødselsdagsselskapet.

Naboer forteller at de to guttungene lekte sin vanlige våpenlek da leken fikk dødelig utgang.

- De kom hele tida og bort til meg og ropte «Pang! Pang!» Han gjorde helt sikkert det samme med Carlos. En lekepistol likner helt på en virkelig pistol, sier den 12 år gamle nabojenta Tabatha White.

Det vrimler av barn og sykler i dette nabolaget.

Sjokk

Beulah Lindsay var den som tok seg mest av Carlos. Fireåringen er hennes barnebarn, og kom ofte på besøk i helgene.

- Hun var i sjokk, forteller naboen Felicia Coleman (35) til avisa News and Record i Greenboro.

- Hun kom ut av huset og bare stirret rett framfor seg. Hun gikk rundt i nabolaget, satte seg på en bil, og begynte å gråte.

I alt tre ambulanser kom til åstedet, men det var ingenting hjelpemannskapene kunne gjøre for seksåringen. Han var allerede død.

Naboene vet ikke om den ladde halvautomatiske pistolen, kaliber 38, tilhørte Beulah Lindsay. Eieren av pistolen kan bli tiltalt etter en ny lov i delstaten som kan gi inntil to års fengsel for å oppbevare våpen tilgjengelig for mindreårige.

Stor sykkel

Naboene forteller at seksåringen Carlos var en aktiv gutt som syklet rundt i nabolaget på en sykkel som var litt for stor for ham.

- Alle i nabolaget var venner med Carlos, sier Lawrence Gilmore (10).

Naboene forteller avisa at de to guttene var som brødre. Flere var bekymret for hvordan fireåringen ville klare seg når han blir gammel nok til å skjønne hva som er skjedd.

- Han kommer til å trenge hjelp fra mange gode mennesker, sier en nabo.