Regjeringen vil ikke hente hjem syk gutt:

- Fireåringen kan dø. Og nå er søstera (3) også syk

Advokat skuffet etter møte med UD i dag. Nå håper han på hjelp fra KrF.

SYKE: Fireåringen og hans søster (3) lever under forferdelige forhold i interneringsleiren al-Hol i det nordøstlige Syria. Begge to lider nå av diaré, mens gutten er alvorlig syk og underernært. Foto: Privat
SYKE: Fireåringen og hans søster (3) lever under forferdelige forhold i interneringsleiren al-Hol i det nordøstlige Syria. Begge to lider nå av diaré, mens gutten er alvorlig syk og underernært. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag var advokat Nils Christian Nordhus i møte med Utenriksdepartementet (UD), i et håp om å få hjelp til å få hjem den 29-årige kvinnen og de to barna som nå er i interneringsleiren al-Hol i Syria.

- Møtet synes jeg ikke gikk noe bra. Før dagens møte varslet vi UD om at vi hadde ny og illevarslende helseinformasjon. Til tross for dette, innledet de møte med å presentere at regjeringens beslutning lå fast, helt uten å ta hensyn til at vi satt på ny informasjon, sier advokat Nordhus til Dagbladet.

- Vil dø

Advokaten mener at vanlig saksbehandlingsgang bør være at en først tar i mot ny informasjon, for så å vurdere en sak.

- Men her startet det med å presentere en avgjørelse på forhånd. Det reagerte jeg på. På mange måter var møtet over før det var begynt, sier Nordhus.

For UDs representanter var klare om at regjeringens beslutning om å ikke hente hjem mor er uendret.

- Konsekvensene er at denne gutten vil dø. Det synes vi er alvorlig, sier Nordhus.

Nesten fem år og elleve kilo

Så seint som i morges var advokaten i telefonkontakt med den 29-årige norske kvinnen, hvor han fikk høre at helsetilstanden til hennes sønn er forverret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer