Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fireåringer demonstrerte mot Danmark

Nye demonstrasjoner i Pakistan, på Vestbredden og i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barn helt ned i fireårsalderen var blant demonstrantene som i dag blant annet trampet på det danske flagget i den palestinske byen Hebron på Vestbredden, melder Berlingske Tidende.

Demonstrasjonen var arrangert av en skole med tilknytning til den militante islamistiske organisasjonen Hamas, som i forrige måned vant det palestinske valget.

Hundrevis av palestinere deltok i demonstrasjonen i Hebron og ropte «Død over jøder og Danmark». Noen av barna bar ei kiste innsvøpt i det danske flagget.

Ungdom i Egypt

I Egypt demonstrerte tusenvis av studenter ved Al-Azhar-universitetet i Kairo og den søregyptiske byen Assiut mot tegningene av Muhammed. Demonstrantene advarte dem som har publisert tegningene, om at de «har åpnet helvetes porter for seg selv», melder AP.

Al-Azhar er det eldste og mest sentrale sentret for sunnimuslimsk lære, og demonstrasjonen ble arrangert av Det muslimske brorskap, en religiøs og politisk organisasjon med bred oppslutning i Egypt. To parlamentsmedlemmer fra brorskapet lovpriste «oppstanden mot og boikotten av produkter fra fiendestater».

Studentene krevde boikott av de europeiske landene der tegningene er blitt publisert. Mot slutten av demonstrasjonene ble det danske flagget, Dannebrog, brent.

Antiterrorpoliti overvåket demonstrasjonen, men grep ikke inn.

HAMAS-BARN: Palestinske barn med Hamas-effekter roper antidanske slagord i Hebron. Foto: Scanpix
HAMAS-BARN: Palestinske barn med Hamas-effekter roper antidanske slagord i Hebron. Foto: Scanpix Vis mer

7000 studenter

I den pakistanske byen Peshawar brukte politiet tåregass og batonger mot 7000 studenter som demonstrerte mot Muhammed-tegningene.

Demonstrantene kastet stein på et Edwards-college, en prestisjetung skole som ble grunnlagt av kristne misjonærer under det britiske koloniveldet. De knuste også ruter på den lokale presseklubben.

Politiet aksjonerte mot demonstrantene da de prøvde å marsjere mot provinsguvernørens bolig. Seinere på dagen måtte de jage demonstranter som kastet stein mot butikker i Peshawars forretningsdistrikt og ropte «Ned med Amerika» og «Ned med Danmark».

Det er uklart hvor mange som ble skadd under opptøyene.

BØNN: Egyptiske studenter ber under demonstrasjonen på Al-Azhar-universitetet i Kairo.
KLAR BESKJED: Barnedemonstranter bærer ei kiste svøpt i det danske flagget under demonstrasjonen i Hebron.
FLAGGBRENNING: Pakistanske demonstranter brenner Dannebrog i Peshawar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!