- Firebarnsmor (29) sporløst borte i 23 dager

Sist sett 29. april, ifølge ektemannen. Sen savnet-melding gjør Kripos-etterforskning vanskeligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon til Dagbladet? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

MJØNDALEN (Dagbladet.no): Politiet har de siste to ukene gjennomført en rekke vitneavhør, søkt i nærområdet med hundepatruljer og finkjemmet ei stikkelv til Drammenselva med båt og dykkere fra brannvesenet. Sykehus og krisesentre er også rutinemessig sjekket.

Ingen av undersøkelsene har gitt noen indikasjoner på hva som har skjedd med den savnede 29-åringen i Mjøndalen, og i 08.30-tida i dag var en taktisk etterforsker fra Kripos på plass for å bistå arbeidet framover.

De nærmeste dagene kommer etterforskerne blant annet til å hente inn elektroniske spor i forsøket på å kartlegge kvinnens bevegelser.

- Borte i 8 dager før savnet-melding

Etter det Dagbladet.no erfarer har firebarnsmorens 41 år gamle ektemann fortalt politiet at han sist så kona søndag 29. april. Hun skal helt uventet ha forsvunnet, på dagtid, fra sokkelleiligheten familien leier i Mjøndalen.

Først 7. mai, åtte dager seinere, gikk mannen til politiet og meldte kona savnet. Lensmann Øyvind Aas i Nedre Eiker understreker at det kan ha vært flere naturlige årsaker til forsinkelsen.

- Det er ikke unormalt, og han kan ha hatt grunner til å vente. Kanskje har han prøvd å gjøre egne undersøkelser først, sier Aas til Dagbladet.no.

STÅR UTEN SPOR: Lensmann Øyvind Aas i Nedre Eiker innser at hans medarbeidere og Kripos kan få store vanskeligheter med å finne ut hva som har skjedd med den savnede firebarnsmoren i Mjøndalen. Foto: TORBJØRN GRØNNING
STÅR UTEN SPOR: Lensmann Øyvind Aas i Nedre Eiker innser at hans medarbeidere og Kripos kan få store vanskeligheter med å finne ut hva som har skjedd med den savnede firebarnsmoren i Mjøndalen. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Ektemannen har siden den mystiske forsvinningen måttet ha ansvaret alene for de fire små barna, som alle er under ti år gamle. 41-åringen har bistått politiet med alle opplysninger etterforskerne har bedt om, og fulgte i kveld nøye med i nyhetssendingene i tv og radio for å høre hva mediene sier om saken.

Dagbladet.no har møtt mannen, men han forklarer at han først og fremst vil forholde seg til politiet og vil vente med å eventuelt uttale seg til pressen om den svært vanskelige tida familien nå gjennomgår.

Liten omgangskrets

Både 29-åringen og hennes mann er irakiske statsborgere, men har ifølge politiet vært i Norge i rundt ti år, og har i lang tid vært bosatt i Mjøndalen på forskjellige adresser. Den hjemmeværende kvinnen disponerte ikke egen bil, og har ikke noe naturlig oppholdssted utenfor hjemmet.

- Savnedes nasjonalitet gjør at det er mer komplisert å snakke med hennes kontakter, hvorav enkelte også befinner seg i utlandet, konstaterer Aas.

Ingen i firebarnsmorens lille omgangskrets i Norge har så langt kommet med opplysninger som kan løse forsvinningsgåten. I 22-tida i kveld hadde ingen status som mistenkt i saken, og noen slik utvikling skal heller ikke være nært forestående.

Etterforskerne mener det er svært spesielt at en mor til fire små barn blir borte uten noen kjent årsak.

- Vi aner ikke hva som har skjedd, og må holde alle muligheter åpne, sier lensmannen.

- Firebarnsmor (29) sporløst borte i 23 dager

Han vil i morgen vurdere å etterlyse kvinnen med navn og bilde offentlig i samråd med etterforskerne og ektemannen.