Firebarnsmor (29) sporløst forsvunnet fra leilighet

Meldt savnet for 14 dager siden. Politiet frykter noe kriminelt kan ha skjedd i Mjøndalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon til Dagbladet? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): I 08.30-tida i dag tidlig kom en taktisk etterforsker fra Kripos til Nedre Eiker for å bistå i etterforskningen av en spesiell savnetsak.

Det var mannen til den 29 år gamle irakiske kvinnen som meldte henne savnet til politiet 7. mai. Da skal hun ha vært borte i noe tid. De siste 14 dagene har verken familie eller venner i Norge hørt fra den savnede.

Har fire små barn
Lokalt politi slo alarm til Kripos før helga, etter at de foreløpige undersøkelsene i saken ikke ga noen naturlige forklaringer på hvorfor kvinnen er forsvunnet. Dermed er etterforskningen nå kraftig trappet opp.

29-åringen var hjemmeværende med fire små barn, alle under ti år gamle, i familiens bolig i Mjøndalen. Etterforskerne mener det er svært spesielt at en mor i en slik situasjon blir borte uten noen kjent årsak.

- Det gjør denne saken uvanlig. Hun har forsvunnet fra sin bopel i Nedre Eiker, bekrefter lensmann Øyvind Aas i Nedre Eiker overfor Dagbladet.no.

Han vil etterlyse kvinnen med navn og bilde i media, noe som trolig vil skje imorgen, etter at pårørende har godkjent prosedyren.

- Vi har kommet til et stadium i etterforskningen der vi mener det er nødvendig, sier lensmannen.

Snakker med irakere

Den savnede kvinnen og ektemannen er begge irakiske statsborgere, men har bodd i Norge i rundt ti år, mesteparten av tida i Buskerud. I dag leier familien en leilighet i Mjøndalen.

- Kvinnens nasjonalitet gjør at vi tar kontakt med personer i Irak som hun kan ha snakket med i det aktuelle tidsrommet. Dette arbeidet tar lengre tid enn om hele nettverket hennes hadde vært her. Hun har også bekjente i Norge, men samtaler med dem har foreløpig ikke gitt noe svar på hvor hun kan være, opplyser Aas.

Ektemannen ble avhørt da han først tok kontakt med politiet.

Politi med hunder har gjennomført søk flere steder i terrenget i nærområdet, uten resultat. Det innskrenker etter politiets mening muligheten for at hun har skadet seg i en ulykke.

Kripos kan trappe opp

Etter det Dagbladet.no forstår har politiet så langt ingen informasjon som tilsier at firebarnsmoren har reist fra familien av egen vilje.

Derfor jobber nå flere etterforskere med å kartlegge kvinnens bevegelser med tanke på andre muligheter. Det innebærer blant annet å hente inn alle tenkelige elektroniske spor, i tillegg til avhør av vitner.

Ingen har status som mistenkt i saken.

- Vi må holde alle muligheter åpne. Vi henter nå inn mest mulig opplysninger om hvor hun kan ha vært, sier lensmannen om mysteriet.

Etterforskningsledelsen vurderer fortløpende å sette flere folk fra Kripos på saken i tillegg til den erfarne etterforskeren som nå er på plass.

Har du informasjon til Dagbladet? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.