Firebarnsmor banket opp foran barna

Fire hjelpeløse barn ble vitne til at to rusede menn gikk løs på mor. Da eldstesønnen på 14 forsøkte å gripe inn, ble han skallet rett ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turen til svømmehallen på Slåtthaug tirsdag ble et mareritt for familien Johnsen Noriega, skriver Bergens Tidende i dag. Mor Marit Johnsen (36) ville stanse to menn på 18 og 20 som prøvde å stikke av med sønnens sykkel utenfor hallen. Da gikk de to rusede mennene til angrep.

- Den mest aggressive hev seg rundt og løp etter meg. Han angrep, og vi kom i et basketak, sier Marit Johnsen til Bergens Tidende.

Da hennes 14-årige sønn forsøkte å gripe inn ble han skallet rett ned.

- De så helt gale ut, men jeg rakk ikke å bli redd. Tenkte bare på at jeg måtte hjelpe mamma og småsøsknene mine, sier han.

Ble etterlatt alene med mennene

En hallvakt og en billettør kom til, og hallvakten prøvde å gripe inn.

- Hallvakten prøvde å hjelpe, men da han så at han ikke kunne hanskes med det, prøvde han å ringe politiet. Så tok han frem mobilen og prøvde å ringe politiet, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Men da mobilen ikke virket, forlot hallvakten området og gikk inn i badehallen igjen.

- Jeg skrek til billettøren at hun måtte ta ungene mine vekk eller låse opp billettluka, sånn at ungene mine kunne gjemme seg. Det jeg føler vanskelig, er at hun forlot hallen. Plutselig befant jeg meg igjen alene med mennene og ungene, sier hun.

- Hvis hun først skulle gå, så burde hun ha tatt ungene mine med.

Johnsen er heller ikke imponert over hallvakten, som forlot henne for å ringe politiet.

- Han kunne ha hjulpet meg å legge mannen i bakken. Jeg tror det er en blanding av at de ikke skjønte alvoret og litt frykt.

- Men var ikke du redd?

- Jo. Det kom etterpå. Jeg var voldsomt redd for ungene mine.

Distriktsleder Geir Berntsen i idrettsseksjonen mener personalet i svømmehallen gjorde det de kunne, og påpeker at de ikke har politimyndighet.

- Vi gjorde det vi kunne, sier han til Bergens Tidende.