Firebarnsmor smuglet heroin - ble frikjent

En firebarnsmor (30) som smuglet hele fem kilo heroin til Norge, er sensasjonelt frifunnet i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen klarte ikke å holde tårene tilbake, og måtte lene seg mot sin forsvarer Oscar Ihlebæk da hun i går ble frifunnet.

Hun hadde med seg alle sine fire barn i alderen 7- 12 år da hun kom fra Spania til Norge med narkotika til mange millioner kroner skjult i bilen.

«En grundig dom»

Advokat Ihlebæk sier at dette slett ikke er hans største sak etter 20 år i skranken, men:

- Det er absolutt den viktigste. Det var ikke bare kvinnens framtid som sto på spill. Aktor hadde påstått ni års fengsel. En fellende dom ville betydd at fire barn ville fått en oppvekst med en mor i fengsel. Jeg har sjelden vært gladere etter en frifinnelse, og den er basert på en meget grundig dom, sier Ihlebæk.

Samboeren dømt

Etter dommen er det klart at firebarnsmoren kynisk er utnyttet av sin daværende samboer (27) og en annen mann (24). Begge fikk elleve års fengsel. Den antatte hovedmannen, en nederlender, sitter fengslet i hjemlandet.

En polititeori er at den internasjonale narkotikaligaen kynisk har forsøkt å utnytte at kvinnen hadde fire småbarn med leker i bilen, og kalkulert med at hun av den grunn ville bli oversett som mulig narkosmugler av politi og tollvesen.

Kvinnen, de fire barna og de to mennene hadde vært på ferie i Spania. De stoppet i Nederland, og mens kvinnen og barna var på hotellet, har eks-samboeren, kameraten og nederlenderen skjult fem kilo heroin i bilen uten at hun ante noe.

Mennene kjørte egen bil tilbake til Norge.