Firebarnsmor tatt med 5 kilo heroin

En Oslo-kvinne (30) smuglet fem kilo heroin til Norge. Kvinnens fire barn i alderen seks til tolv år var med på smuglerturen gjennom Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En polititeori er at en internasjonal narkotikaliga har brukt småbarna som et skalkeskjul for å få heroinpartiet trygt forbi politi- og tollkontroller.

Mora forklarer overfor politiet at hun sjøl må være et uskyldig offer i smugleropplegget.

Etter ordre fra riksadvokat Tor-Aksel Busch har statsadvokatene i Oslo tiltalt tre personer for grov narkotikaforbrytelse. Riksadvokaten mener det er snakk om et betydelig kvantum, slik at strafferammen er 15 års fengsel.

De tiltalte er Oslo-kvinnen, hennes daværende utenlandske samboer (27) og en venn av samboeren (24). Alle tre nekter straffskyld, etter det Dagbladet får opplyst. 27- og 24-åringen sitter varetektsfengslet, mens kvinnen er løslatt.

Reiste i to biler

Det var i fjor vinter at de tre tiltalte reiste til Spania i to biler sammen med kvinnens fire barn. Kvinnen kjørte leiebilen. Politiet mener at heroinpartiet, som har en gateverdi på flere millioner kroner i Norge, ble hentet i Spania.

De to bilene passerte inn over grensa fra Sverige 11. mars i fjor. Kvinnen kjørte fortsatt leiebilen sammen med barna, mens de to mennene satt i den andre bilen. Kvinnen kjørte hjem til Stovner i Oslo, og parkerte i et garasjeanlegg.

Dagen etter slo imidlertid narkotikapolitiet til, og i bilen kvinnen hadde kjørt, ble det funnet fem kilo heroin. Oslo-kvinnen, samboeren og 24-åringen ble arrestert og varetektsfengslet for inntil fire uker.

Advokat Oscar Ihlebæk forsvarer Oslo-kvinnen. Han understreker sterkt at sjøl om kvinnen kjørte bilen der heroinpartiet ble funnet, så gjelder tiltalen mot henne medvirkning til innførsel av narkotika.

- Min klient ble løslatt på vårparten i fjor av tingretten. Dommeren fant at det ikke var skjellig grunn til mistanke, sier Ihlebæk.

Forsvareren legger ikke skjul på at han på vegne av klienten er skuffet over at Riksadvokaten valgte å tiltale kvinnen, etter at tingretten hadde konkludert med at det ikke var skjellig grunn til mistanke om at hun var en del av ligaen.

Politiet har sjekket kvinnens økonomi, og funnet ut at hun hadde ei husleie på 12000 kroner, og levde av jobber hun fikk gjennom et byrå.

Begge de tiltalte mennene nekter også enhver befatning med heroinpartiet, og har overfor etterforskerne understreket at de jo kjørte i en annen bil.

Etter det Dagbladet kjenner til, hadde politiet gjennomført et større spaningsopplegg før de aksjonerte. Det er foretatt en omfattende såkalt kommunikasjonskontroll, som blant annet betyr telefonavlytting, trolig av samtaler mellom de tre tiltalte.

Spansk-norsk mafia

Norsk politi har samarbeidet med kolleger i utlandet i saken. Etter det Dagbladet kjenner til, har nederlandsk politi vært på bevisopptak i Norge. Det skjedde en gang før jul. Det ble tatt opp forklaringer, som ble protokollert av en dommer.

Ifølge politikilder dukker Spania, og særlig solkysten, stadig oftere opp som et utgangssted for smugling av både sprit og narkotika til Norge.

ARRESTERT I OSLO-BYDEL: Det store heroinpartiet skal ifølge politiet ha blitt hentet i Spania. Da den 30-årige kvinnen kom tilbake til Norge, kjørte hun hjem til Stovner i Oslo og parkerte i et garasjeanlegg. Dagen etter slo politiet til.