EVAKUERT: Denne boligen i Porsgrunn ble evakuert etter at politiet fant flere kilo dynamitt. Foto: Nyhetsfoto/Lasse Ljung.
EVAKUERT: Denne boligen i Porsgrunn ble evakuert etter at politiet fant flere kilo dynamitt. Foto: Nyhetsfoto/Lasse Ljung.Vis mer

Firemannsbolig evakuert etter dynamittfunn

Ni personer evakuert etter at politiet fant flere kilo dynamitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Porsgrunn: Området er sperret av, og en bombegruppe fra Oslo politidistrikt er på vei til stedet.

Til Dagbladets fotograf sier innsatslederen at de evakuerte ikke vil kunne komme tilbake i løpet av natta.

Det bor til sammen 14 personer i åttemannsboligen. Dynamitten ble funnet i forbindelse med ransaking av boligen, som er en kommunalbolig. Én mann på 28 år er pågrepet og satt i arrest, opplyser operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

- En person er pågrepet og satt i arrest, opplyser operasjonsleder Jens Arne Bærland ved Telemark politidistrikt. Han opplyser videre at en bombegruppe fra Oslo er på vei til Porsgrunn og at området er sperret av.

Ransaking
- Vi gjennomførte en ransaking i boligen og da vi gjennomførte denne fant vi dynamitten, sier Bærland. Han vil ikke si noe om bakgrunnen for ransakingen av boligen.

- 28-åringen som er pågrepet og siktet er en kjenning av politiet. Da vi oppdaget dynamitten tok vi kontakt med politiet i Oslo. Da vi beskrev funnet ba de oss om å vente til bombegruppa fra Oslo ankommer stedet. Dynamitten ligger akkurat slik vi fant den, og vi forventer at bombegruppen kommer til Porsgrunn klokka 22.30 i kveld, sier operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt til Dagbladet.