Firer på kravene

Slik skal han bli statsminister igjen. Les sommerintervjuet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Mitt viktigste budskap i sommer, både til folk i mitt eget parti og i andre partier, er at dette ikke er tiden for å stille absolutte krav, sier Jens Stoltenberg til NTB.

Ap-lederens advarsel kommer etter at det i den siste tiden er kommet uttalelser både fra partifeller og fra sentrale politikere i andre partier om at det ikke kan bli noe regjeringssamarbeid uten at partiene får aksept for sine primære standpunkter. Dette gjelder blant annet for gasskrafttilhengerne i Ap.

- Dette er tiden for å søke politiske løsninger som gjør at vi kan få et nytt flertall i 2005. Vi er jo forskjellige partier. Hvis vi begynner å lete etter ulikheter, finner vi mange av dem. Det er den enkleste sak av verden å finne saker hvor for eksempel SV og Ap er uenige. Vi er historisk sett ulike partier, så hvis man vil bruke tiden på lete etter saker der det er uenighet, er det lett å finne dem, slår han fast.

Stoltenberg mener det ikke er noen stor gravende journalistikk å finne fram til disse sakene. Det er bare å lese partiprogrammene.

- Men norsk politikk roper jo på partier som er i stand til å samarbeide på tross av uenighet om enkeltsaker. Hvis alle bare sto klippefast på sine særstandpunkter, vil vi jo ikke få til noen form for flertallsstyre her i landet. Norsk politikk trenger samarbeid, på tvers av uenighet om enkeltsaker. Det er å sparke inn åpne dører når man påpeker at partiene ikke er enige om alt. Det er jo derfor vi er forskjellige partier, sier Ap-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer