- Firkantet regelverk

Oslo-kvinnen Ann Kristin Pettersen (34) er oppgitt over trafikksjefens etat og parkeringsreglene. Hun ble 1800 kroner fattigere da skiltet «feiing av veien - parkering forbudt» ble satt opp mens hun var utenbys. - Makan til firkantet regelverk, sier Pettersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som bileier har du plikt til å kontrollere om det er satt opp midlertidig eller fast skilting i gata der du parkerer bilen din. Seinest 24 timer etter at et skilt er satt opp er du pliktig til å rette deg etter parkeringsreguleringer som iverksettes mens kjøretøyet er parkert.

Fikk sjokk

- For meg virker det som om de har denne «24-timersregelen» for å tjene mest mulig penger, mener Pettersen. Selv fikk hun tauet vekk Golf'en for to uker siden. Det kostet henne 1800 kroner.

Pettersen forklarer:

- Jeg parkerte som vanlig på en lovlig plass i gata der jeg bor. Morgenen etter dro jeg på kurs, men da jeg returnerte fire dager seinere, var bilen som sunket i jorda. Først fikk jeg sjokk; typisk min uflaks at en biltyv hadde kommet forbi. Men så sjekket jeg med naboene, og det viste seg at trafikketaten hadde tauet vekk bilen. I løpet av de få dagene jeg var borte hadde de satt opp et skilt med «feiing av veien - parkering forbudt».

Oslokvinnen ble regelrett forbannet, men klagetelefoner nyttet ikke; hun måtte ut med de 1800 kronene.

Må løses

- De som er mye ute og reiser, eller forlater bilen i et par dager av andre grunner, blir skadelidende. Hva skal man gjøre? Ringe trafikketaten på forhånd for å spørre om det skal skje noe veiarbeid mens du er borte? spør hun.

Hun foreslår at etaten sender ut varselbrev til for eksempel de berørte borettslag.

- Dette må i alle fall løses på en eller annen måte, mener Pettersen.