Firmaets mann

Vi bytter jobber som aldri før. Så lenge det er noen som vil ha oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIN FAR VAR ansatt i samme virksomhet i hele sitt yrkesaktive liv, til sammen i 45 år. Mange av mine kolleger i Dagbladet har vært her i over 30 år. Én ble nylig feiret for sine 40 år i dette hus. Selv har jeg bare vært her i åtte. Men så er det min sjette arbeids-plass siden jeg begynte å jobbe for 25 år siden. Tar jeg med korte vikariater og sommerjobber i studietida, vil jeg tro det finnes spor etter meg på nærmere 15 forskjellige arbeidsplasser. Er jeg dermed å betrakte som en rastløs, farende fant, en arbeidslivets landstryker? Eller er jeg fleksibel arbeidskraft i pakt med min tid? En så spraglete CV ville fått mang en personalsjef til å rynke på panna for en generasjon siden. I dag er det blitt normalt å skifte arbeidsplass. Hyppige jobbskifter blir ikke lenger forbundet med flukt, dårlig tilpasningsevne og generelt dårlig stabilitet. En undersøkelse Opinion har utført for Manpower, og som var referert her i avisa i går, viser at mer enn hver fjerde arbeidstaker har planer om å skifte jobb i løpet av de neste to åra. Og 44 prosent av alle yrkesaktive har byttet arbeidsgiver de siste fire åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer