Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«First dude»-Clinton om Trump og rivalene: - Det er som å se på barnehageunger som krangler

Bill kjemper for kona i Texas.

«FIRST DUDE»: Bill Clinton på jobb for kona i Fort Worth, Texas.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FIRST DUDE»: Bill Clinton på jobb for kona i Fort Worth, Texas. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORT WORTH, Texas (Dagbladet): - Ønsk velkommen president og kommende «first dude», Bill Clinton!

Hillary Clinton (68) har noe ingen av de andre presidentkandidatene har: En tidligere president som ektefelle. 

Bill (69) er nå ute på stemmesanking for kona, og har særlig vært synlig i Texas, delstaten hvor det er flest delegater i potten supertirsdag. Dagen før dagen møtte eks-presidenten Hillary-velgere på et college i Fort Worth, rett utenfor Dallas.

MØTTE FOLKET: Bill Clinton tok seg god tid med tilhengerne etterpå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MØTTE FOLKET: Bill Clinton tok seg god tid med tilhengerne etterpå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- De av dere som har orket det, har kanskje sett debattene mellom republikanerne. Det er som å se på barnehageunger som krangler. Eller en realityserie, sa den tidligere presidenten og la til:

- Det er ikke bra for USA, sa en tilsynelatende forkjølet og svært hes Clinton fra scenen.

Hillary leder stort Han gikk på scenen i Fort Worth samme dag som en meningsmåling utført for CNN viser at Hillary Clinton leder 55-38 mot Bernie Sanders nasjonalt. En meningsmåling i Massachusetts viser også at hun virker å ha en solid ledelse der. Det er en av delstatene det er antatt at Sanders må vinne hvis han skal ha noen mulighet til å slå Clinton

Fra scenen nevnte Clinton aldri Hillarys demokrat-rival Sanders ,men angrep Donald Trump blant annet for å «dehumaniserer muslimer».

- De gjør en enorm feil ved å dehumanisere muslimer. Det vil ikke hjelpe oss i det hele tatt. Jeg elsker å leve i et land med kristne, jøder, muslimer, buddhister jeg kan nevne i fleng, sa han. 

- Utenfor bildet Det hevdes at Donald Trumps suksess skyldes et sinne blant mange velgere som føler at landet beveger seg i feil retning. Clinton har sitt syn på det:

MOBILKAMERA OG MORSMELKERSTATNING: Felica Flores hadde hendene fulle med å ta et godt bilde av eks-presidenten. Foran ektemannen Roberto Agulera og med barnebarnet Arturo Beltra på nakken.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MOBILKAMERA OG MORSMELKERSTATNING: Felica Flores hadde hendene fulle med å ta et godt bilde av eks-presidenten. Foran ektemannen Roberto Agulera og med barnebarnet Arturo Beltra på nakken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Vi er i dag blant landene i verden med høyest vekst. Og presidenten Obama maler et fint bilde av situasjonen. Men mange er sinte fordi de ikke ser seg selv i det bildet, sa Clinton, og la ut om ting som må endres, blant annet studielånsordningene.

Han tok også til orde for en «rettferdig innvandringsreform» og en politireform for å «unngå at unge menn blir skutt av politiet bare på grunn av hudfargen deres».

Selv om det forventes at Hillary vil dra med seg flere delegater enn Sanders fra morgendagens supertirsdag, er det lite som tyder på at den 74 år gamle Sanders vil trekke seg med det første. Han har penger i banken, og rådgiverne hans sier til Politico at de har en strategi som tar dem helt til primærvalget i California i juni. 

- Annerledes nå Hillary knuste Sanders blant afroamerikanske velgere i Sør-Carolina. Politisk har hun nå lagt seg tett opp til Barack Obama, sørger for å skryte av ham så ofte hun kan, og ser ut til å vinne de fleste afroamerikanske stemmene også i de andre sørlige delstatene som avholder valg tirsdag. Samtidig kjemper hun med Sanders om latino-stemmene, og i Fort Worth ble Bill Clinton presentert av en rekke afroamerikanske og latino-ledere som etter tur ga sin støtte til Clinton. Publikum var også fargerikt.

CLINTON-TILHENGERE: Felica Flores, mannen Roberto Agulera og barnebarnet Arturo Beltra.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
CLINTON-TILHENGERE: Felica Flores, mannen Roberto Agulera og barnebarnet Arturo Beltra. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Se på dere: Hadde vi holdt dette møtet for 30-40 år siden, ville det bare vært folk som meg her, hvite med grått hår. Nå er det annerledes, og det er jeg glad for, sa Clinton.

Etterpå håndhilste han på en rekke supportere, og signerte bøker, baseballer og t-skjorter. 

RETTER EN PEKEFINGER: Bill Clinton.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RETTER EN PEKEFINGER: Bill Clinton. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes han er den beste presidenten vi har hatt. Og det er hyggelig at han kommer hit for å kjempe for kona, sier Felica Flores.

Hun hadde med seg barnebarnet Arturo Beltran og ektemannen Roberto Aguilera for å se den tidligere presidenten.

Da han ble introdusert ble den tidligere presidenten kalt både kommende «first dude» og «first gentleman». Felica er klar på hva hun vil kalle ham.

- De kommer sikkert til å gå for «first dude», men jeg foretrekker «first gentleman», sier hun og ler.

Hun sier hun gleder seg til at landet skal få en kvinnelig president.

- Det vil vise de som vokser opp at alt er mulig. Det vil være stort. 

Trump leder stort På republikansk side leder Donald Trump fortsatt stort i så godt som alle delstater, og den ferske CNN-meningsmålingen gir ham en oppslutning på 49 prosent totalt. 

I går fikk Trump kritikk for å ikke ville ta avstand til tidligere Ku Klux Klan-leder David Duke. I dag sier han at svarte slik han gjorde fordi han ikke hørte spørsmålet han ble stilt ordentlig på grunn av en dårlig øreplugg.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram