First House-forklaringene spriker

Lindseth og Larsen skal bli døråpnere, men Hanssen nekter.

DØRÅPNER: Både Ketil Lindseth og Jan-Erik Larsen oppgir at de i selskapet skal jobbe som døråpnere overfor det politiske miljøet i PR-selskapet First House, noe Bjarne Håkon Hanssen nekter for at han skal være. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DØRÅPNER: Både Ketil Lindseth og Jan-Erik Larsen oppgir at de i selskapet skal jobbe som døråpnere overfor det politiske miljøet i PR-selskapet First House, noe Bjarne Håkon Hanssen nekter for at han skal være. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I Ketil Lindseth og Jan-Erik Larsens forklaringer til karanteneutvalget gjør Bjarne Håkon Hanssens framtidige First House-partnere det klart at de begge vil være «døråpner for næringsliv og organisasjoner».

Lindseth skriver i sitt brev at han vil jobbe med «døråpning inn i det politiske miljø for privat og offentlig sektor», mens Larsen skriver han vil «bistå virksomheter som ønsker bedre kontakt med det politiske miljø.»

Dette står i sterk kontrast til Bjarne Håkon Hanssen egne uttalelser.

Skal ikke være døråpnerMandag gikk Bjarne Håkon Hanssen ut i både Dagbladet og Aftenposten og tok klar avstand fra at han skal fungere som en «døråpner» mot det politiske systemet han selv har vært en del av. Utgangspunktet var et notat datert 20. september skrevet av hans framtidige sjef.

- Dette misliker jeg på det sterkeste. Det sår tvil om min troverdighet. Det er ikke dette jeg skal gjøre i First House.Jeg skal ikke være en døråpner. Jeg kommer ikke til å ringe til kontakter på Stortinget eller i regjeringsapparatet, sa Hanssen til Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer