First House fridde til kinesiske kunder i 2011

- Frieri er ditt ord, men vi vil gjerne ha utenlandske selskap som kunder. Også kinesiske, sier First House-sjef Per Høiby.

VIL VOKSE MER:  First House-gründeren Bjørn Richard Johansen (t.v), Per Høiby (midten) og Johanna Ellefsen Rostad vil gjerne ha inn kinesiske selskaper i kundefolden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VIL VOKSE MER: First House-gründeren Bjørn Richard Johansen (t.v), Per Høiby (midten) og Johanna Ellefsen Rostad vil gjerne ha inn kinesiske selskaper i kundefolden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Når det gjelder Kina, har First House som mål å hjelpe både norske selskaper som har forretningsinteresser i Kina og kinesiske selskaper som tenker på å investere i Norge».

Dette skrev First House og Per Høiby i nyhetsbrevet som er i Norway Report i 2011, som Aftenposten var først ute med i dag.

- Fungerte annonsen? Har dere nå kinesiske selskaper på kundelista? Lurer Dagbladet.

- Nei, ikke i dag. Vi har hatt et kinesisk selskap, et fiskeriselskap som heter China Fishery Group, sier Høiby og fortsetter:

- Ønsker kinesiske selskap - Men dette handler om noe helt annet enn vi er blitt urettmessig beskyldt for, om at vi er engasjert av Kina eller har kinesiske krefter krefter for å sverte Thorbjørn Jagland eller Nobelkomiteen, sier Høiby.

Men er det sånn at dere fortsatt frir til kinesiske selskaper? Spør Dagbladet.

- Frieri er ditt ord. Generelt vil vi gjerne ha utenlandske selskaper som kunder, også kinesiske. Intervjuet du refererer til er fra 2011, men det jeg sa da gjelder fortsatt, sier Høiby.

Skogstur Høiby går seg en tur i skogen i dag. Men ønsker likevel å sende to kommentarer på sms til Dagbladet. Den andre sms-en gjelder First House' kundeforhold med China Fishery Group:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer