First House jobber for selskapet som har hisset på seg Europas taxisjåfører

- Forsterker inntrykket av PR-byråene som kommersielle politiske aktører, mener Norges Taxiforbund.

VIL TIL NORGE: Selskapet som har hisset på seg europiske drosjesjåfører, snuser på Norge og har i den forbindelse hyret inn rådgivningsselskapet First House. Bildet viser taxisjåførenes protest mot selskapet i London onsdag. Foto: Luke MacGregor / Reuters
VIL TIL NORGE: Selskapet som har hisset på seg europiske drosjesjåfører, snuser på Norge og har i den forbindelse hyret inn rådgivningsselskapet First House. Bildet viser taxisjåførenes protest mot selskapet i London onsdag. Foto: Luke MacGregor / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tusenvis av rasende drosjesjåfører sørget onsdag for trafikkaos i flere europeiske storbyer, som London, Berlin, Paris og Roma.

Den koordinerte aksjonen var den europeiske drosjenæringens hittil største offensiv mot det amerikanske selskapet Uber og deres populære og omstridte mobilapp, som brukes å til bestille drosjeturer fra private sjåfører.

De profesjonelle drosjesjåførene mener appen legger til rette for pirattaxi-virksomhet, og i Frankrike og Belgia har myndighetene lagt restriksjoner på bruk av appen.   Nå kan Dagbladet fortelle at det utskjelte selskapet snuser på Oslo, og at det har engasjert First House som døråpner.   - Oslo aktuell kandidat Det går fram av en epost fra First House-rådgiver Erlend Engh Brekke til samferdselsminister Ketil Solvik Olsens (Frp) rådgiver Reynir Johannesson (Frp).

Les hele eposten her.

I eposten, som er datert 5. mai, ber First House på vegne av arbeidsgiveren om et «uformelt møte» med samferdselsministeren i Leipzig, Tyskland, der han i slutten av mai slutten deltok på International Transport Forum (ITF).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer