Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

First House-Lindseth får fire måneders karantene

- Tar vedtaket i karanteneutvalget til etteretning.

ANSATT: Tidligere Statssekretær Ketil Lindseth skal begynne som rådgiver i firmaet First House, sammen med blant andre Bjarne Håkon Hanssen. FOTO: FIRST HOUSE
ANSATT: Tidligere Statssekretær Ketil Lindseth skal begynne som rådgiver i firmaet First House, sammen med blant andre Bjarne Håkon Hanssen. FOTO: FIRST HOUSE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bjarne Håkon Hanssens tidligere statssekretær og kommende partner i rådgivningsfirmaet First House, Ketil Lindseth har fått behandlet sin sak i regjeringens karanteneutvalg.

Les deres uttalelse her.

Halvt år
De har bestemt at Lindseth må vente fire måneder før han kan begynne i jobben. Han må i tillegg holde seg unna saker som har med hans tidligere stilling i helsedepartementet å gjøre, i et halvt år.

- Jeg tar vedtaket i karanteneutvalget til etteretning. Det skal jeg etterleve. Ut over det, har jeg ingen kommentar, skriver Ketil Lindseth til Dagbladet i en SMS.

Han kan nå ikke begynne i jobben før 20. februar 2010. Saksforbudet vil vare til 20. august neste år.

- Saksforbud ilegges for å sikre at First House ikke skal kunne dra uberettiget fordel av Lindseths tidligere posisjon, skriver karanteneutvalget i sin uttalelse.

Kontaktforbud
Lindseth kan ikke ha kontakt med sin kommende arbeidsgiver.

- Karantene innebærer kontakforbud mellom Ketil Lindseth og First House i karanteneperioden. Den kontakten som tillates er den type kontakt som typisk skjer nokså nær opp til tiltredelsespunktet og som er nødvendig for å forberede tiltredelsen, står det i uttalelsen fra utvalget som har behandlet saken.

Saksforbudet alle saker knyttet til Helse- og omsorgsdepartementets konstitusjonelle ansvarsområde fram til 20. oktober 2009, innbefattet private helseforetaks relasjoner med primærhelsetjenesten, spesialhelsetjenesten og samhandlingsreformen.

Lindseth vil få full lønn, tilsvarende lønnen han hadde da han fratrådde som statssekretær i karantenetida, med tillegg av feriepenger.

Bjarne Håkon Hanssen har også sendt inn en uttalelse til hans sak i karanteneutvalget. Den håper utvalget å få behandlet i løpet av neste uke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media