I KINA-STYRE:  Initiativtager og partner i rådgivningsselskapet First House, Bjørn Richard Johansen (f.v.), er styremedlem i norsk-kinesisk handelskammer, og har flere ganger snakket varmt om et økt samarbeid mellom de to landene. Her avbildet med First House-sjef Per Høiby og Johanna Ellefsen Rostad. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I KINA-STYRE: Initiativtager og partner i rådgivningsselskapet First House, Bjørn Richard Johansen (f.v.), er styremedlem i norsk-kinesisk handelskammer, og har flere ganger snakket varmt om et økt samarbeid mellom de to landene. Her avbildet med First House-sjef Per Høiby og Johanna Ellefsen Rostad. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

First House-partner aktiv i norsk-kinesisk handelskammer

Har flere ganger oppfordret til Kina-samarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av First House' initiativtakere og partnerne, Bjørn Richard Johansen, har styreverv for det norsk-kinesiske handelskammeret. Han har ved flere anledninger snakket varmt om et norsk samarbeid med Kina, melder NRK.

First House-sjefen Per Høiby mener likevel ikke at pr-byrået har bindinger til kinesiske interesser.

Harde beskyldninger Harald Stanghelle og First House-rådgiver Morten Wetland gikk fra debattstudio til debattstudio etter Harald Stanghelles friske kommentar i Aftenposten i går. Der skrev han at First House synes å drive en svertekampanje mot både Nobelkomiteen og Torbjørn Jagland. Oppdragsgiver: Kina eller kinesiske interesser.

First House benekter sjøl påstandene, og vil i dag vurdere om de skal melde kommentaren til Pressens Faglige Utvalg, PFU.

- Vi har ikke oppdrag for Kina «Bransjeorganisasjonen KOMMs etiske regelverk slår fast at kommunikasjonsrådgivere skal være åpne om sine roller og hvem man representerer når man opptrer som aktør på oppdragsgivers vegne i offentligheten. Det er derfor utenkelig at vi skal delta i en debatt i det offentlige rom knyttet til et betalt oppdrag, uten at det ble opplyst hvem som var oppdragsgiver», skrev PR-firmaet på sine hjemmesider i går.

Har kunder med interesser i Kina Morten Wetland fortalte i går at First House har flere kunder med næringsinteresser i Kina. Samtidig avviste han at de har oppdrag for Kina eller kinesiske interesser.

NRK
melder nå at First House-partner og seniorrådgiver Bjørn Richard Johansen sitter i styret til Norsk-kinesisk handelskammer (NCCC). Organisasjonen skal skape forretningsmuligheter mellom Norge og Kina, og «fremme næringslivsmuligheter mellom de to landene».

Handelskammeret har tidligere engasjert seg i striden mellom Norge og Kina. I fjor uttalte Johansen seg som handelskammerets pressetalsmann.Da mente han at norske myndigheter gjorde for lite for å bedre forholdet til Kina.

- Vi tror det er viktig at norske myndigheter er langt mer aktive. Vi har sett tegn til en positiv utvikling på forholdet mellom Kina og Norge på våre møter, sa Johansen til Aftenposten, ifølge NRK.

Les også:
Jusstipendiat: - Pussig at Obama-historien kommer akkurat nå