FÅR IKKE SE DOKUMENTENE: Pressen nektes innsyn i Sylvi Listhaugs kundeliste. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FÅR IKKE SE DOKUMENTENE: Pressen nektes innsyn i Sylvi Listhaugs kundeliste. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

First House sier nei til innsyn i Listhaugs kundeliste

Pressen får ikke innsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

First House vil ikke gi pressen innsyn i landbruks- og matminister Sylvi Listhaugs kundeliste, framgår det av et brev til Landbruks- og matdepartementet, melder NTB.

Listhaug er den første statsråden som kommer direkte fra PR-bransjen, og har den siste tida stått under stort press for å offentliggjøre kundelistene fra First House.

PR-byrået har hatt flere tunge aktører på dagligvaremarkedet som kunder.

- Enten må listene ut eller så må Listhaug ut. Det er det som er dilemmaet her, sa Anders Todal Jenssen ved NTNU til Dagsavisen tidligere i dag.

Natt til onsdag ble det klart at statsminister Erna Solberg (H) hadde bedt om en ny vurdering av om kundelistene kunne gjøres offentlig.

Slik ble det imidlertid ikke.

Tidligere i dag fikk Dagbladet innsyn i en sladdet versjon av statssekretær Julie Brodtkorbs (H) hemmelige kundeliste fra hennes tid som administrerende direktør i PR-byrået JKL i Oslo. 

Av denne går det fram at JKL - i motsetning til First House i sin tilsvarende sak - ikke har bidratt i utformingen av lista.    

I Brodtkorbs orientering til statsministeren og regjeringsråden heter det: «Jeg har ikke fått tilgang til listene da jeg hadde sluttet i JKL 3 uker før jeg ble utnevnt som statssekretær. Jeg tror likevel jeg skal ha husket alle.»