Firte seg ned fem etasjer

Enorme ødeleggelser i Kina etter flere jordskred. Nå er redningsarbeidet i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Store regnfall i Kina har ført til flere jordskred. I området Gannan, som ligger i den tibetanske provinsen Gansu nord-vest i Kina, er ødeleggelsene enorme.

127 mennesker er bekreftet omkommet, mens minst 2000 mennesker er savnet. Enkelte landsbyer er fullstendig slukt av jordmassene. I flere byer er mindre hus vasket bort, mens større bygninger er ødelagt.

I videoen øverst i saken kan du se en mann som var fanget på toppen av en ødelagt fem etasjers bygning. Redningsarbeidere klarte å få ham i sikkerhet ved at han firte seg ned.

- Folk prøver å finne familiene sine og venter på redningsarbeidere. Med mange bygninger begravet i leire, ser det ikke lyst ut for dem som er savnet, sier Sky News' Kina-korrespondent.

45 000 mennesker er foreløpig evakuert fra området, og det er svært vanskelig for redningsarbeidere å nå de isolerte landsbyene. 2400 soldater er kalt inn for å bistå redningsarbeidet.

Kina har opplevd de verste flommene siden 2000 i år. 1100 mennesker er bekreftet døde i naturkatastrofene, mens 600 til er savnet. 875 000 hjem er ødelagt og nesten 10 millioner mennesker er evakuert, ifølge kinesiske myndigheter.